Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΜΕΓΑΛΗ η ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ και στις ΜΕΘ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.

         Χθες εφημέρευε το ΑΧΕΠΑ. Η κατάσταση απογοητευτική. Καμμία κάμψη των προερχόμενων ασθενών. . Προήλθαν πάνω από 160 ασθενείς, ύποπτα κρούσματα, οι οποίοι περίμεναν 10 ώρες να εξυπηρετηθούν, όπως σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης. Νηστικοί με πυρετό σε ένα χώρο υποδοχής υπόπτων κρουσμάτων. Εισήχθησαν 110 ασθενείς με κορωνοϊό. Δεν υπήρχαν κρεβάτια και  ασθενείς με κορωνοϊό που ήδη νοσηλευόνταν  μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο  Άγιος  Παύλος. Ερχόταν  γενικά έκτακτα περιστατικά και λόγω έλλειψης χώρου μεταφέρθηκαν  σε ιδιωτικές κλινικές. Από μη επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές ασθενείς που μεταφέρθηκαν εκεί απο τα νοσοκομεία  διακομίσθηκαν  σε  επιταγμένες κλινικές.  Τι επίταξη είναι αυτή δεν ξέρουμε. Τραγικές καταστάσεις για τους ασθενείς.
      Στις ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ είχαν 3 κενές κλίνες. Πέθαναν και 3 ασθενείς. Οι 6 κλίνες γέμισαν αμμέσως από διακομιδές και το ίδιο το νοσοκομείο. Η θνητότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της πόλης είναι πολύ μεγάλη. Αυτό δείχνει την αδυναμία έγκαιρης αντιμετώπισης ασθενών  σε ΜΕΘ  λογω έλλειψης κλινών.
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα από μαρτυρίες συναδέλφων σε καρδιοχειρουργικές μονάδες που μετατράπηκαν σε ΜΕΘ κορωνοϊού. 
    Μας λένε ότι  είχαν μάθει οι ασθενείς που νοσηλευόνταν  εκεί  να βγαίνουν ζωντανοί και τώρα θερίζει ο κορωνοιος. 
                     Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: