Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Βαγγελιώ Κατσιμπέρη, Εργαζόμενη στο γενικό νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» έστειλε επιστολή στο alfavita.gr σχετικά με το «το bonus» που δίνει η κυβέρνησε σε μερίδα υγειονομικών υπαλλήλων

 «Όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων ο καθένας από το πόστο του μάχεται ενάντια στον άγνωστο εχθρό. Η Κυβέρνηση θα έπρεπε και πρέπει να δώσει μπόνους επιβράβευσης (όπως το βαφτίζει) σε όλους τους εργαζομένους ανεξαιρέτως και σε αυτούς που είναι στη πρώτη γραμμή αυξημένο» αναφέρει η Ε.Κ., σημειώνοντας πως όσοι θα το πάρουν φυσικά και το αξίζουν καθώς «θέτουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους άμεσα σε κίνδυνο» και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Τι γίνεται όμως με το υπόλοιπο προσωπικό και όσους έχουν φάει «αδέσποτες σφαίρες», όπως το προσωπικό Νοσοκομείων που δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης και όμως νόσησαν και νοσούν και άλλοι χάθηκαν;
       Η επιστολή:       
  Με αφορμή το bonus της Κυβέρνησης σε μερίδα Υγειονομικών Υπαλλήλων το οποίο διχάζει τους εργαζομένους, θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου.
      Βρισκόμαστε σε πόλεμο με έναν άγνωστο εχθρό. Έχουμε βάλει στην πρώτη γραμμή της μάχης τους καλύτερα εκπαιδευμένους στρατιώτες να πολεμήσουν (Υποκλίνομαι μπροστά τους γιατί δεν έχω το θάρρος να το κάνω), τους έχουμε δώσει εξοπλισμό και όπλα που διαθέτουμε έτσι ώστε να βγουν νικητές.
      Στο μετόπισθεν υπάρχουν οι φαντάροι στους οποίους έχει γίνει άρση αδειών και είναι μόνιμα σε επιφυλακή, προκειμένου να ανεφοδιάζουν τους στρατιώτες με πολεμοφόδια, προμήθειες νέων όπλων, φαγητό, ζεστό ρουχισμό κ.λ.π. όσο άριστοι και καλοί να είναι οι στρατιώτες χωρίς τους φαντάρους κάποια στιγμή θα μείνουν χωρίς σφαίρες, θα είναι πεινασμένοι και παγωμένοι από την υγρασία και ευάλωτοι έναντι του εχθρού.
      Και φυσικά αξίζουν το μπόνους της Κυβέρνησης, θέτουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους άμεσα σε κίνδυνο, αλλά και πόσοι φαντάροι έχουν φάει αδέσποτες σφαίρες; (προσωπικό Νοσοκομείων που δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης και όμως νόσησαν και νοσούν και άλλοι χάθηκαν).
     Όπλο το προσωπικό των Νοσοκομείων ο καθένας από το πόστο του μάχεται ενάντια στον άγνωστο εχθρό. Η Κυβέρνηση θα έπρεπε και πρέπει να δώσει μπόνους επιβράβευσης (όπως το βαφτίζει) σε όλους τους εργαζομένους ανεξαιρέτως και σε αυτούς που είναι στη πρώτη γραμμή αυξημένο.
                    Το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
          Βαγγελιώ Κατσιμπέρη
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: