Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Πανδημία: Ξανά αποσπασματικές & αναποτελεσματικές ρυθμίσεις

         Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τις πρωτοφανείς πανδημικές συνθήκες και με περιτύλιγμα δύο σημαντικές δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη δημόσια Υγεία, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή μία σειρά διατάξεων σε αρνητική κατεύθυνση. 
       Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει τον εμπαιγμό των υγειονομικών, ενώ  για τη στελέχωση του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» αποψιλώνει τις δομές του δημοσίου τομέα με σκοπό να προωθήσει μία επίπλαστη εικόνα  πληρότητας. Παράλληλα, η κυβέρνηση παρατείνει την αποζημίωση χρήσης των ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων, -που θα είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη (!)-,  επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι ο μοναδικός κερδισμένος από την πανδημία ήταν ο ιδιωτικός τομέας της υγείας που παρόλο που κερδοσκόπησε,  προστατεύθηκε. 
        Για τον ΕΟΠΥΥ, οι μόνες κυβερνητικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί αποσκοπούν στον έλεγχο της διοίκησής του, αφού παγιώνεται και νομιμοποιείται η τοποθέτηση ημετέρων στις διοικήσεις των ΥΠΕ, συνεχίζοντας έτσι μία απαράδεκτη και αναξιοκρατική πρακτική που απεδείχθη εγκληματική κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: