Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Ασφαλιστικό: Eν μέσω καλοκαιριού η κυβέρνηση «ξηλώνει» το κοινωνικό κράτος

      Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζοντας όσα ξεκίνησε με το εργασιακό νομοσχέδιο που «σάρωσε» ιστορικές εργατικές διεκδικήσεις, εν μέσω θερινών διακοπών, αποδομεί πλήρως το κοινωνικό κράτος.
       Η κυβέρνηση διάλεξε σκόπιμα τη συγκεκριμένη συγκυρία για να κάνει τις πραγματικές αντιμεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό. Έτσι, επιδίδεται σε μία σειρά θεσμικών νομοσχεδίων που σαν βασικό στόχο έχουν την ενίσχυση του ιδιωτικού απέναντι σε κάθε συλλογικό, σε κάθε συλλογική έκφραση των διεκδικήσεων και των απόψεων του ελληνικού λαού. 
       Αφού λοιπόν τα βρήκε σκούρα με τις πολιτικές του κ. Βρούτση και τις αναλογιστικές του μελέτες, η κυβέρνηση φέρνει νέα ρύθμιση για το Ασφαλιστικό, διατρανώνοντας έτσι, μία ακόμη αποτυχία της.          Παράλληλα, επικρατεί σκοτάδι σχετικά με το γιγαντιαίο κόστος μετάβασης στην ιδιωτικοποίηση του επικουρικού και του νέου συστήματος, που υπολογίζεται σε 50 έως 60 δισεκατομμύρια και παραμένει ακόμη άγνωστο ποιος θα το καλύψει.  Ενώ μάλιστα υπόσχονται στους νέους μεγάλες επικουρικές συντάξεις, απαξιούν να  αποσαφηνίσουν από που προκύπτουν αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: