Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Επιστολή - Παρέμβαση στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ του Υπ. ΥΓΕΙΑΣ, την Υ.Πε και την Δκση, σχετικά με τα διαδραματιζόμενα στις ΕΚΛΟΓΕΣ για τον ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ                       ΠΡΟΣ: -Υπουργό Υγείας Kον Κικίλια.
Υποψήφιος στις ΕΚΛΟΓΕΣ για τον                        - Αν. Υπουργό Υγείας kον Κοντοζαμάνη.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                  -  Διοικητή 6ης Υ.Πε Κον Καρβέλη.
      στο Δ.Σ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ                                  - Διοίκηση Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.
                                                                                    -  ΑΔΕΔΥ.
                                                                                     - ΠΟΕΔΗΝ.
 ΠΑΤΡΑ 14.6.21                                                         - Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.
          Kύριοι             
    Πριν λίγες ημέρες είχαμε εκλογές για την ανάδειξη του εκπροσώπου των Εργαζομένων στο Δ.Σ του Γ. Νοσοκομείου Πατρών, ΕΚΛΟΓΕΣ που διεξήχθησαν με πρωτόγνωρες και αήθεις διαδικασίες.
             Εκλογές όπου
Οι εργαζόμενοι έδωσαν την μάχη τους και τον αγώνα τους για την ανάδειξη του πραγματικού εκπροσώπου τους  και από την άλλη το ασυνήθιστο για τον χώρο μας, την  Διοίκηση που και αυτή έδινε την δική της μάχη για την ανάδειξη του δικού της εκπροσώπου, του  αρεστού της, όπως αυτό έχει διαφανεί ποικιλοτρόπως.
        Οι ΕΚΛΟΓΕΣ αυτές, ήταν οι πρώτες εκλογές στον χώρο μας, που έγιναν σε ένα διαφορετικό τοπίο απ΄ αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα,
   - Τόσο σε ότι αφορά τούς συμμετέχοντες, όπου για πρώτη φορά συμμετείχαν και οι ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ,
   - Όσο και σε ότι αφορά την διαδικασία, μια διαδικασία που πραγματικά έμπαζε  από παντού, με αποκλεισμούς κλπ. 
      Είχαμε λοιπόν εκλογικές διαδικασίες, με έναν ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ που συνεχώς ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝ. Αρχικά αναρτήθηκε ένας  εκλογικός κατάλογος, βάσει του οποίου έγιναν οι σχετικές συνελεύσεις αλλά και η κατάθεση των υποψηφιοτήτων, ο οποίος  περιελάμβανε μόνον  τους μόνιμους.
      Στην συνέχεια και μάλιστα μετά την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων διαδικασιών, των συνελεύσεων και της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, είχαμε άλλους εκλογικούς καταλόγους, όπου προστέθηκαν ως ψηφοφόροι και οι Συμβασιούχοι, από τους οποίους ΔΥΣΤΥΧΩΣ με αυτήν την πρακτική τους στέρησαν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, της δυνατότητας να καταθέσουν υποψηφιότητα εάν και εφόσον κάποιοι ήθελαν, δεδομένου ότι οι σχετικές προθεσμίες είχαν κλείσει.  Παρατυπία πρώτη.......           
      Στην συνέχεια των προαναφερόμενων σοβαρότατων παρατυπιών και μάλιστα μία ημέρα πριν τις εκλογές, από τους ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ, όπου ήταν εγγεγραμμένοι ΟΛΟΙ οι ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, αφαιρέθηκαν οι 40 περίπου Εργαζόμενοι της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ, που Εργάζονται στο Νοσοκομείο επί 5 και πλέον έτη, εν αντιθέσει με αυτούς του ιδίου προγράμματος που προσλήφθηκαν τον Φλεβάρη του 2021 που παρέμειναν και ψήφισαν, όπως  παρέμειναν και οι 72 που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ, συμβασιούχοι που με βάσει το σκεπτικό τους για τους Κοινωφελούς θα έπρεπε να ήταν και αυτοί εκτός. Παρατυπία δεύτερη....... 
      Τέλος κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, είχαμε κι΄ άλλα ανεπίτρεπτα….
Αρχικά είχαμε την αφαίρεση από τούς εκλογικούς καταλόγους, αυτούς που κακώς είχαν συμπεριλάβει, τους  μετακινημένους συμβασιούχους στο Νοσοκομείο μας από άλλες υπηρεσίας, μετακινημένους  για τους οποίους μπαίνει και σοβαρό ζήτημα που δεν υπηρετούν στην υπηρεσία για τις ανάγκες της οποίας προσλήφθηκαν και οι οποίοι  επαναλαμβάνω κακώς ήταν εγγεγραμμένοι, γεγονός που μας το απέκρυψαν και που τυχαία γίναμε γνώστες  κατά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας
       και το χειρότερο
στην συνέχει είχαμε το πρωτόγνωρο γεγονός την παρέμβαση της Διοίκησης για να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους ακόμη 25  περίπου άτομα που ήλθαν μεταγενέστερα του προσδιορισμού των εκλογών και των εκλογικών καταλόγων.   Παρατυπία Τρίτη…….
     Πρακτικές που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές, που συνιστούν σοβαρές και μάλιστα συνειδητές παραβάσεις της εκλογικής νομοθεσίας. ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ που ΣΑΦΩΣ επιβάλλουν την επανάληψιν  αυτών των ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ και μάλιστα  από την αρχή εφαρμόζοντας την νομιμότητα που καταπατήθηκε σε όλα τα επίπεδα, αλλοιώνοντας έτσι και το εκλογικό σώμα και το εκλογικό αποτέλεσμα.......  
       Γι΄ αυτό και η ΕΝΣΤΑΣΗ που υπεβλήθη κατά του κύρους αυτών των εκλογών.
      Πέραν αυτών, που σαφώς δεν ήταν τυχαία, οι Διοικούντες και όχι μόνον είχαν στήσει μηχανισμό, εναντίωσης προς όλους μας και μάλιστα στήριξης της εκλεκτής του, ακόμη και με εξωγενείς παράγοντες, όπως το αποδέχθηκε ο Αν. Διοικητής, όταν του επισημάνθηκε σχετικά στο εκλογικό τμήμα όπου πηγαινοερχόταν, με την φράση ¨σιγά που θα σας άφηνα να αλωνίζετε εσείς εδώ μέσα¨, φράση που ειπώθηκε δημόσια και που σαφώς δημιουργεί μέγα πολιτικό ζήτημα και που αποδεικνύει πώς διαμορφώθηκε αυτό το αποτέλεσμα, βάσει του οποίου ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ως ΤΑΚΤΙΚΟΣ η ΑΣΛΑΝΙΔΗ και ως Αναπληρωματικός ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.
       Όπως αντιλαμβάνεστε  τα αποτελέσματα αυτής της προαναφερόμενης εκλογικής διαδικασίας, δεν είναι δυνατόν να τα επικυρώσετε, ούτε είναι δυνατόν να τα αποδεχθούμε, γιατί μας προσβάλλουν όλους.
     Μετά τα όσα συνέβησαν, είναι μονόδρομος η ακύρωσή τους. Σε αντίθετη περίπτωση σαφώς θα θεωρηθεί συγκάλυψη και ότι η  συνειδητή αυτή επιλογή και πρακτική της Διοίκησης ίσως να ήταν κάτω από συγκεκριμένη άνωθεν καθοδήγηση.
                                                                    Ο Εκπρόσωπος των Εργαζόμενων στο Δ.Σ
                                                                                   Και εκ νέου Υποψήφιος
 
                                                                                 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: