Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Εργασιακό νομοσχέδιο: Η Κυβέρνηση διαλύει το εργατικό δίκαιο

          Ο κ. Χατζηδάκης κατά την προσφιλή του τακτική, όπως έφερε πέρσι το Αντι-περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο, έτσι φέρνει και φέτος, αυτήν την κρίσιμη συγκυρία μετά την πανδημία, ένα Αντι-εργατικό Νομοσχέδιο, με το οποίο εξαπολύει ευθεία επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. 
     Μιλώντας τάχα για προστασία εργαζομένου, νομοθετεί ημερήσια εργασία ακόμη και 10 ώρες, όταν το επιθυμεί ο εργοδότης και χωρίς αύξηση αποδοχών, με την υπερωρία να γίνεται ρεπό ή μείωση κατά αντιστοιχία του ωραρίου εντός 6μήνου! 
   Σε ποια προστασία αναφέρονται όταν φέρνουν την απελευθέρωση των απολύσεων και μετατρέπουν το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε δήθεν Ανεξάρτητη Αρχή; 
      Αδιαφορώντας για τις ραγδαίες εξελίξεις στην κοινωνία, την οικονομία, και τις αλλαγές που επιφέρουν η τεχνολογία και η 4η βιομηχανική επανάσταση, η ΝΔ απέδειξε ότι αντιλαμβάνεται την «ανάπτυξη» με όρους ασυδοσίας των ισχυρών και εκμετάλλευσης των αδύναμων. 
     Το νομοσχέδιο «Μητσοτάκη-Χατζηδάκη», που ηδη έγινε νόμος του κράτους με τις ψήφους των Βουλευτών της ΝΔ, είναι καταδικασμένο να αποτύχει γιατί δεν λαμβάνει υπόψη του τον άνθρωπο και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία! 
    Ρίχνοντας «στάχτη» στα μάτια των εργαζομένων με την εφαρμογή ευρωπαϊκών οδηγιών και την προπαγάνδα του κυβερνητικού μονολόγου, επιχείρησε να περάσει ένα νομοσχέδιο που στον πυρήνα του είναι καταστροφικό για τα εργασιακά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: