Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

    Στους Υγειονομικούς αρνούνται το επίδομα για την αυτοθυσία που έδειξαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Σκέφτονται το δημοσιονομικό κόστος. Να σκορπάνε όμως  λεφτά  από  εδώ και  από εκεί με αδιαφανείς διαδικασίες δεν τους νοιάζει.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ  ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ  ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
.....Σε μεγάλο Νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής έγινε ανάθεση του κυλικείου  στον ίδιο εργολάβο για 12 χρόνια  με το ίδιο μίσθωμα  επικαλούμενοι τη πανδημία. Πως προέβλεψαν ότι για  12 χρόνια θα υπάρχει πανδημία;
      Όταν έγινε ανάθεση στο Νοσοκομείο της  Νίκαιας  για 8 χρόνια στον ίδιο εργολάβο έγινε χαμός.
....Σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης γίνεται κατάτμηση δαπανών για αγορά αντιδραστηρίων  με ανάθεση. Μάλιστα αγοράζουν αντιδραστήρια  για μοριακό έλεγχο κορωνοιου σε νοσοκομείο που δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή και χρησιμοποιούνται στο  διασυνδεόμενο. Έτσι μπορούν  εύκολα να κάνουν  κατάτμηση της δαπάνης.
...........Σε άλλο  μεγάλο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης  έγινε ανάθεση για 10 μήνες σε εταιρεία με μηνιαίο κόστος 3.707 ευρώ για τη 
καταχώρηση στοιχείων  σε λογισμική μορφή.
... Σε νοσοκομείο της Αττικής  υπάρχουν καταγγελίες   γραπτές για φωτογραφική ανάθεση χιλιάδων ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία υλικών χειρουργείου.
....Ξεκίνησαν διαγωνισμοί επιστροφής των εργολάβων  στα Νοσοκομεία στις υπηρεσίες στήριξης παρα τις αντιδράσεις των τοπικών σωματείων. Οι εργολάβοι κοστίζουν πολλαπλάσια στο δημόσιο προσφέροντας χειρότερες υπηρεσίες και εργασιακό μεσαίωνα.
Ακούει κανείς στη Κυβέρνηση;
   Να   ασχοληθούν  και να  συμμαζέψουν τις δαπάνες  στα νοσοκομεία. Το δημοσιονομικό κόστος τους απασχολεί μόνο στα δικά μας αιτήματα. 
                                            Μιχ.  Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: