Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Σχετικά με την χθεσινή ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ- τους ΑΦΑΝΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.

         Συμμετείχαμε χθες στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ, στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 07:00-12:00, καθώς επίσης και στην σχετική  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω από το Υπουργείο Υγείας αλλά και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, την πορεία προς το Υπουργείο Υγείας
     Όπου δυστυχώς

Βρήκαμε πόρτες κλειστές και εξαφανισμένους τους αρμόδιους Υπουργούς.

    Δυστυχώς τόσο στο Υπουργείο Εργασίας, όσο και στο Υπουργείο Υγείας, βρήκαμε κατεβασμένα τα ρολά, ούτε καν τους θυρωρούς, παρά μόνον τα ΜΑΤ……..

     Άφαντοι εντελώς, τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας όσο και αυτή του Υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας για να συζητήσουμε  έστω τα ζητήματα που μας απασχολούν, τα προβλήματα που μας οδήγησαν σ΄ αυτήν την κινητοποίηση, όπως ήταν:

ü Η  Ένταξη μας επιτέλους στα ΒΑΕ.

ü Η Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που όπως σε όλα τα Νοσοκομεία έτσι και στο δικό  μας - όπου καλύπτουν μέρος  των 450 και πλέον ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΑΣ  ΘΕΣΕΩΝ - όντως καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ü Οι Αυξήσεις  των μισθών μας - Αυξήσεις των Αργιών και Νυκτερινών. Καταβολή του πολυ-υπεσχημένου ΕΞΤΡΑ βοηθήματος, του επιδόματος για την προσφορά μας στην πανδημία, όπου επίδομα ακούμε και επίδομα δεν βλέπουμε.

ü Προσλήψεις Μόνιμου και μόνον Μόνιμου Προσωπικού.

ü Ισχυρή δημόσια Υγεία

ü Απόσυρση αντεργατικού νόμου

ü Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα

 Δυστυχώς οι υπουργοί των προαναφερόμενων υπουργείων ΑΦΑΝΤΟΙ και ΑΠΟΜΑΚΡΟΙ από τους Εργαζόμενους και τους Εκπροσώπους τους. Δυστυχώς αποφεύγουν ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΙ την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: