Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Αρης Παπανδρέου: Αμεση αποκατάσταση στο Κέντρο Υγείας Θέρμου

    Σε δηλωσή του ο Πρόεδρος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Αιτωλοακαρνανίας Αρης Παπανδρέου αναφέρει:
     Της 28/6/2022/ Επισκέφθηκα το Κ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΡΜΟ και το πολυδύναμο Π. Ι. Γαβαλούς. Στο Κ. ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΡΜΟ συναντήθηκα με τους εργαζόμενους και συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το βασικότερο προβλημα κατεστραμμένο δάπεδο του Κ. ΥΓΕΙΑΣ που ειναι απο καρκινογόνο αμίαντο τον οποίο εισπνέουν οι εργαζόμενοι κ ασθενείς.. Αναφέρουν περιστατικά καρκίνου μεταξύ τον εργαζομένων. Ως εκ τούτου ζητούν την άμεση αντικατάσταση του.
    Άμεση αντικατάσταση του καρκινογόνου αμίαντου πρέπει να γινει στο ΚΥ Βόνιτσα ΚΥ Αμφιλοχίας ΚΥ Χαλκιόπουλο ΚΥ Αστακού ΚΥ Αιτωλικού ΚΥ Άνω χώρας. Αλλο μεγαλο προβλημα είναι η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου με συνέπεια να μην καλύπτονται οι βάρδιες όλο το 24ωρο. Πριν λιγο χάθηκε νέος ποδηλάτης μετα απο ατύχημα λογω έλλειψης ασθενοφόρου. Μετα απο αυτό ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι του ΘΕΡΜΟΥ προέβησαν σε κινητοποιήσεις χωρίς αποτέλεσμα.
     Πρέπει να γινει τομέας ΕΚΑΒ Θέρμου Ν ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ για 24ωρη κάλυψη για να μην θρηνήσουμε αλλά θύματα. Δεν πρεπει να ξεχνάμε άλλωστε οτι το ΘΕΡΜΟ είναι άγονη περιοχή και εχει περιπου 10000 κατοίκους. Ηδη απο το 2018 έγιναν ενέργειες για να συσταθεί τομέας ΕΚΑΒ ΘΕΡΜΟΥ Ν ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ που ομως παραμένουν στα χαρτιά. Τελος άμεσα θα πρεπει να λειτουργήσει το Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό του ΚΥ Θέρμου λογω της μεγάλης περιοχής ευθύνης που αυτο καλύπτει. Καθίσταται άμεσα αναγκη να δοθούν λύσεις στα προβλήματα αυτα απο το Υπ. Υγείας κ΄ 6η ΥΠΕ. 
Αναδημοσίευση από tempo24

Δεν υπάρχουν σχόλια: