Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Μιχ. Γιαννάκος: ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ. ΔΕΙΤΕ ΕΓΓΡΑΦΑ.

      Έκκληση να σταματήσουν τα παιδιά με εισαγγελική εντολή  να φιλοξενούνται στα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές  των νοσοκομείων.
     Αναστατώνεται η λειτουργία των κλινικών και υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για τα φιλοξενούμενα παιδιά με εισαγγελική εντολή λόγω αδυναμίας φύλαξης.
      Να φύγουν άμεσα τα παιδιά προς προνοιακές μονάδες. Τους αξίζει καλύτερη τύχη.
     Κοινοποιώ δύο έγγραφα των εργαζόμενων  παιδιατρικής κλινικής νοσοκομείου της ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που περιγράφουν και επισημαίνουν  το πρόβλημα. Τέτοιες  έγγραφες αναφορές  υπάρχουν χιλιάδες από τους εργαζόμενους των παιδιατρικών νοσοκομείων και των παιδιατρικών κλινικών πολλών νοσοκομείων.
     Ένα μεγάλο μπράβο στους συναδέλφους που αντέχουν να νοσηλεύουν  άρρωστα παιδιά και να φιλοξενούν παιδιά με εισαγγελική εντολή.
     Έκκληση προς το  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ που  η προσπάθεια τους είναι  να  βοηθήσουν τα παιδιά απομακρύνοντάς τα  από το νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον.
     Δεν  βοηθάτε  με εισαγγελικές εντολές προς νοσοκομεία. Έρχονται για εξετάσεις και φιλοξενούνται  επί μήνες.
Πάρτε τα παιδιά από τα Νοσοκομεία.
Μην εκδίδεται νέες εντολές για νοσοκομεία.
Συνεννοηθείτε με το Υπουργείο Εργασίας και απευθύνεται τις εισαγγελικές εντολές  για φιλοξενία προς προνοιακές μονάδες. Εάν χρειάζονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους θα τις φροντίσουν οι προνοιακές μονάδες.
                          Μιχ. Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: