Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΤΡΑ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: Ο καρδιολόγος της ΜΕΘ “Αγ. Ανδρέα”… πάει Κεφαλονιά

      Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση μετακίνησης του μοναδικού καρδιολόγου από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αγίου Ανδρέα» στην Κεφαλονιά και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
     «Συγκεκριμένα, με έγγραφο του διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Θεοδωρόπουλου, μετά από γραπτή εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ ο εν λόγω καρδιολόγος μετακινείται στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς ενώ εφημερεύει ταυτόχρονα και στη ΜΕΘ!
    Παράλληλα, με άλλο έγγραφο, ο κ. Καρβέλης μετακινεί τον ίδιο καρδιολόγο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας «για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών»(;) αφήνοντας έκθετη τη ΜΕΘ, για χρονικό διάστημα τριών μηνών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το μέλος της Τριμελούς Επιτροπής της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας στον «Αγιο Ανδρέα» και γιατρός της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Τάκης Γεωργακόπουλος.
     Σε σχετικό ερώτημα που ετέθη στον κ. Καρβέλη απάντησε ότι «δεν θα υπάρξει καμία μετακίνηση. Ο γιατρός θα παραμείνει στη θέση του».
      Ωστόσο και η απόφαση αυτή, άσχετα εάν τελικά ανακληθεί δείχνει τα επείγοντα κενά που υπάρχουν σε προσωπικό σε όλες τις μονάδες υγείας. Τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθεί η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να καλύψει τις ανάγκες με μετακινήσεις από μονάδα σε μονάδα. Κραυγαλέο το παράδειγμα της Παθολογικής Κλινικής του Πύργου που επί ενάμιση χρόνο τώρα καλύπτεται στις εφημερίες από μετακινούμενους γιατρούς από την Πάτρα και την Τρίπολη. Επίσης η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου στην οποία μετακινήθηκε η μοναδική γιατρός του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα με αποτέλεσμα αυτό να αναστείλει τη λειτουργία του.
      Ολα αυτά δείχνουν ότι το πρόβλημα θα διογκώνεται περαιτέρω αν δεν ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία που σημαίνει μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες προσωπικού που υπάρχει έλλειψη.
Αναδημοσίευση από  https://flamis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: