Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Ιδού ποιοι θέλουν να Διοικήσουν το Καραμανδάνειο

     Ενα μήνα μετά την παραίτηση του Παύλου Αθανασόπουλου από τη θέση του διοικητή του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, κι ακόμα δεν έχει οριστεί νέος διοικητής. Ισως τα κενό αυτό να ήταν πιο ανώδυνο εάν δεν υπήρχε ο όγκος των προβλημάτων που χαρακτηρίζει το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της ευρύτερης περιφέρειάς μας. Το χειρότερο δε είναι ότι τα προβλήματα αυτά δεν είναι απλώς υπαρκτά αλλά, καθημερινά διογκώνονται. Υπενθυμίζουμε το μείζον θέμα που αφορά την υπολειτουργία του Αναισθησιολογικού Τμήματος. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί με τρεις μετακινημένους αναισθησιολόγους από ΠΓΝΠ και «Αγιο Ανδρέα» και με έναν τέταρτο που μετακινείται για δύο ημέρες την εβδομάδα από την Κόρινθο. Η υποστελέχωση απειλεί και τη Χειρουργική Κλινική, λόγω επικείμενων συνταξιοδοτήσεων και γιατρών που υπηρετούν στο νοσοκομείο κι έχουν συμπληρώσει από τέσσερα έως και εννέα χρόνια ως επικουρικοί.
    Ο κατάλογος των προβλημάτων είναι αρκετά μακρύς και δεν επιτρέπει διοικητικό κενό.
    Την ίδια στιγμή πάντως τα σενάρια για πιθανούς αντικαταστάτες του κ. Αθανασοπούλου είναι σε καθημερινή εξέλιξη. Οι πληροφορίες φέρουν κομματικά στελέχη να έχουν μετακινηθεί στην Αθήνα διεκδικώντας τη συγκεκριμένη θέση ή προτείνοντας άλλα πρόσωπα. Επίσης στο τραπέζι φαίνεται να έχουν πέσει και ονόματα παλαιών διοικητών του νοσοκομείου.
     Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι του Γιάννη Γρηγορόπουλου, πρώην διοικητή του Καραμανδανείου. Υπενθυμίζουμε ότι το όνομά του είχε ακουστεί και για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αλλά οι διαφωνίες των πολιτικών γραφείων φέρεται ότι του έκοψαν τον δρόμο. Το δεύτερο πρόσωπο που έχει ακουστεί είναι αυτό της γιατρού, Βασιλικής Γεωργιοπούλου, η οποία επίσης είναι πρώην διοικήτρια του νοσοκομείου.
    Γρηγορόπουλος και Γεωργιοπούλου έχουν το πλεονέκτημα της γνώσης του χώρου και των ανθρώπων και επομένως δεν θα χρειαστεί να χάσουν χρόνο για την προσαρμογή τους. Το τρίτο πρόσωπο που ακούγεται έντονα είναι η πολιτευτής της ΝΔ στην Αχαΐα, Ελενα Κονιδάρη, η οποία προέρχεται από τον υγειονομικό χώρο. Επί σειρά ετών εργάζονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και τώρα είναι αποσπασμένη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού, Νίκου Κοροβέση.
     Σε κάθε περίπτωση, η παιδιατρική μονάδα έχει ανάγκη διοικητικής φροντίδας και μάλιστα από πρόσωπο που θα διαθέτει τις προϋποθέσεις να τη στηρίξει και να την εξελίξει ώστε τα παιδιά της περιοχής μας να μην στερούνται ιατρικής φροντίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: