Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Το Σωματείο μας σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην πόλη μας.

      Δύο μέρες στην πόλη μας ο Πρωθυπουργός και για τα Νοσοκομεία της περιοχής μας δεν έκανε καμία ουσιαστική αναφορά.
     Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε το Σωματείο μας, με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, δεσμεύτηκε ότι κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην πόλη μας, θα προβεί σε ανακοίνωση για την επίλυση του οξύτατου κτιριακού προβλήματος  που  αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας με την κατασκευή ενός  νέου κτιρίου που να δίνει την απαιτούμενη προοπτική ανάπτυξης, αλλά και την αναγκαία στέγαση Τμημάτων και κλινικών. Άνθρακες ο θησαυρός!
      Την στιγμή που το Νοσοκομείο μας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα λόγω της τεράστιας υποστελέχωσης  και έχουμε τμήματα που υπολειτουργούν, όπως το χειρουργείο που από τις 6 αίθουσες που διαθέτει λειτουργούν μόνο οι 3, η ΜΕΘ να στελεχώνεται με 17 Νοσηλευτές ενώ το ελάχιστο θα έπρεπε να είναι 28, η κλινική λοιμώξεων  που θα πρέπει  να λειτουργεί  ως Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, να στελεχώνεται με το μισό προσωπικό από αυτό που αναλογεί, ενώ και οι υπόλοιπες κλινικές αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά κατώτερη των περιστάσεων.
     Όλα τα προαναφερόμενα είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα απορρύθμισης των Δημόσιων Νοσοκομείων, με τραγικές συνέπειες, όπως αποδείχτηκε και από τα αποτελέσματα  στη διαχείριση της πανδημίας.
      Πλέον είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι είναι πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης, η Υγεία ως  δημόσιο αγαθό, να μετατραπεί σε είδος πολυτελείας και προνόμιο για λίγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: