Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Μιχ. Γιαννάκος: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε ΓΙΑΤΡΟΥΣ και ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ στούς ΠΑΞΟΥΣ που ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΟΚΕΤΟ σε ΓΥΝΑΙΚΑ στο ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ. ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ των ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ. ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΓΕΝΙΚΟΙ, ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ.

    Χθες το πρωί ετοιμόγεννη  γυναίκα  προσήλθε στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΞΩΝ. Εξετάσθηκε από ΓΕΝΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ και κρίθηκε ότι πρέπει άμεσα να διακομισθεί στο νοσοκομείο Κέρκυρας να πραγματοποιηθεί  ο τοκετός.  
      Λόγω κακών καιρικών συνθηκών δεν μπορούσε η διακομιδή να γίνει με το ΠΛΩΤΟ ΣΚΑΦΟΣ. Έτσι σηκώθηκε ελικόπτερο άμεσα από το ΑΚΤΙΟ.  Ασθενοφόρο με συνοδεία του Γενικού γιατρού μετέφεραν την εγκυο γυναίκα από το Κέντρο Υγείας  στο ελικοδρόμιο. 
                Όλα έγιναν  με ασφάλεια όπως πρέπει.
Όμως ο τοκετός λόγω του επείγοντος  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο ελικοδρόμιο από τους γιατρούς  και διασώστες.
     Η γυναίκα με τα δύο νεογέννητα βρέφη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, μητέρα και τα δύο παιδάκια.
      Συγχαρητήρια στους γιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες των ΠΑΞΩΝ και του Ελικοπτέρου.
Όμως το γεγονός αυτό θα πρέπει να μας προβληματίζει για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών το χειμώνα στους ΠΑΞΟΥΣ που οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν. Και σε κάθε νησί της χώρας.
                                    Οι  μόνιμοι κατοικοι το χειμώνα είναι περί τις 2.500.
Το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ διαθέτει μόνο δύο Γενικούς γιατρούς και μία παιδίατρο. Υπάρχει και μία άλλη γενική γιατρός που βρίσκεται σε νόμιμη άδεια.
            Έπίσης στο νησί δεν υπάρχει κανείς ιδιώτης γιατρός παρα μόνο ένας οδοντίατρος.
Εάν τύχει σοβαρό περιστατικό με κακές καιρικές συνθήκες τι  θα γίνει;
                            Μιχ. Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: