Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

«Σφαγή» Καρβέλη – Λεπίδα… με απόλυση στην 6η ΥΠΕ - Ο Γ. Καρβέλης κατήγγειλε τη σύμβαση του νομικού συμβούλου της 6ης ΥΠΕ.

    Ταραχές έχουν προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στην οδό Υπάτης 1, όπου εδρεύουν τα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Αιτία είναι η απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠε, Γιάννη Καρβέλη, να προχωρήσει στην καταγγελία της σύμβασης του δικηγόρου, Φώτη Λεπίδα, από τη θέση του Δικηγόρου – νομικού συμβούλου της Υγειονομικής Περιφέρειας.
      Η καταγγελία επιδόθηκε στον κ. Λεπίδα την περασμένη Δευτέρα και παράλληλα εστάλη για δημοσίευση και στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
6η ΥΠΕ

Γιάννης Καρβέλης

     Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις για τις συνθήκες απομάκρυνσης του επί σειρά ετών νομικού συμβούλου της Υγειονομικής Περιφέρειας. Κι αυτό διότι ο κ. Λεπίδας παρέμεινε σταθερός στη συγκεκριμένη θέση και πρόσφερε τις υπηρεσίες του σχεδόν σε όλους όσοι πέρασαν από τη συγκριμένη διοικητική θέση ανεξαρτήτου κομματικής τοποθέτησης.

       Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο κ. Καρβέλης προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση έχοντας στα χέρια του συγκεκριμένα συμβάντα που δείχνουν ότι ο κ. Λεπίδας δεν λειτούργησες προς όφελος της υπηρεσίας.

      Μάλιστα αιτιολογεί την απόφασή του στο κείμενο της καταγγελίας με την επισήμανση ότι «συντρέχει σπουδαίος λόγος που επιτάσσει την καταγγελία της σύμβασης έμμισθης εντολής με το ΝΠΔΔ με την επωνυμία ‘’6η ΥΠΕ’’, συνιστάμενος στον κλονισμό της εμπιστοσύνης του ΝΠΔΔ με την επωνυμία ‘’6η ΥΠΕ’’ προς το πρόσωπό του με αποτέλεσμα να έχει επέλθει τόσο σοβαρή διαταραχή στη συνεργασία, ώστε η συνέχιση της σύμβασης, μεταξύ εντολέα (6η ΥΠΕ) και εντολοδόχου δικηγόρου, κατ` αντικειμενική κρίση, να αποβαίνει αδύνατη ή εξαιρετικά δυσχερής για τον εντολέα».

6η ΥΠΕ

Φώτης Λεπίδας

     Η «Π» επικοινώνησε με τον κ. Καρβέλη, ο οποίος όμως περιορίστηκε να μας αναφέρει ότι «αυτά είναι θέματα που θα τα χειριστεί η δικαιοσύνη».
     Αντίθετα, από την πλευρά του, ο κ. Λεπίδας, ο οποίος έχει κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Καρβέλη, ερωτηθείς από την «Π», μας δήλωσε: «Ο κ. Καρβέλης χωρίς αρμοδιότητα και χωρίς κανένα δικαίωμα, αφού είχε καταργήσει με απόφασή του την ενιαία νομική υπηρεσία και εφόσον αντέδρασα στην κατάργηση αυτή εγώ, νόμιμα, θεώρησε ότι πρέπει να απαλλαγεί από εμένα διότι απλούστατα στέκομαι εμπόδιο σε σκοπούς που έχει ο ίδιος και μέλη του φιλικού και συγγενικού του περιβάλλοντος που προσδοκούν συμφέρον από τον χειρισμό των νομικών υποθέσεων της ΥΠε και των νοσοκομείων».

Μαρίνα Ριζογιάννη   pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: