Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Το Σωματείο μας για την 49η ΕΠΕΤΕΙΟ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 49η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟΥ
Συναδέλφισσες/οι,
       Συμπληρώνονται φέτος 49 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο. Κορυφαία αντίσταση που συνέβαλε αποφασιστικά στην πτώση του τυραννικού καθεστώτος της Χούντας. Τα μηνύματα εκείνης της εποχής ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένουν και σήμερα επίκαιρα. Τιμούμε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη.
     Σε μια εποχή όπου η κοινωνία υποφέρει από την ενεργειακή κρίση και από την ακρίβεια, οι εργαζόμενοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τον πληθωρισμό και τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν. Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία δίνουν άνισο αγώνα μέσα σε επισφαλείς συνθήκες εργασίας λόγω των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ. Παρόλο την τεράστια υποστελέχωση, οι εναπομείναντες υγειονομικοί δίνουν και τη ζωή τους, αγωνίζονται για να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση από την κυβέρνηση. Αντιθέτως, η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτικές για λίγους και εκλεκτούς που γιγαντώνουν τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες.
      Συνεχίζουμε δυναμικά τους αγώνες μας για την επίλυση αιτημάτων όπως είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άρση αναστολών εργασίας, η ένταξη στα ΒΑΕ, αυξήσεις μισθών, επαναχορήγηση 13ου  και 14ου  μισθού, ισχυρή Δημόσια Υγεία, μονιμοποίηση των Επικουρικών και ΣΟΧ,
     Το Σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους να λάβουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου και να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Οι αγώνες για περισσότερη δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη, για τη διασφάλιση και επέκταση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων είναι ζήτημα διαρκούς αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: