Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Άγιος Ανδρέας: «Έπεσαν» υπογραφές για τη δωρεά- μαμούθ του Αθανάσιου Στεφανόπουλου

 Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr την περασμένη Πέμπτη έπεσαν οι πρώτες υπογραφές μεταξύ του νοσοκομείου και του δωρητή
    Στην τελική ευθεία μπαίνει η φάση της δωρεάς-μαμούθ του Πατρινού ομογενούς ευεργέτη Αθανασίου Στεφανόπουλου προς το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr την περασμένη Πέμπτη έπεσαν οι πρώτες υπογραφές μεταξύ του νοσοκομείου και του δωρητή, παρόντος του διοικητή του νοσοκομείου κ. Θεοδωρόπουλου και του πληρεξούσιου του επιχειρηματία. Με την υπογραφείσα σύμβαση γίνεται η επίσημη αποδοχή της δωρεάς  συνολικού ύψους 3.561.500 ευρώ και η υπόθεση παίρνει το δρόμο για το Υπουργείο Υγείας για έκδοση απόφασης και σχετικής απαλλαγής του ΦΠΑ της δωρεάς από τον Υπουργό Οικονομικών.
    Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα  ξεκινήσει η φάση κατασκευής του κτιρίου και της τοποθέτησης σε αυτό του υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού.
      Η δωρεά γίνεται μέσω  του Ιδρύματος που έχει συστήσει ο Αθανάσιος Στεφανόπουλος και αφορά  στην παροχή υπερσύγχρονου εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» σε καινούριο κτίριο το οποίο και θα αναγείρει με δικές του δαπάνες. 
Πρόκειται για τη  μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει ποτέ στο νοσοκομείο.
Περιλαμβάνει:
1. Προμήθεια εξοπλισμού και δη την εγκατάσταση ενός πλήρους συστήματος τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET-CT) και G-CAMERA SPECT-CT (με όλα τα παρελκόμενα).
2.  Ανέγερση νέου κτιρίου 414,00 τ.μ. περίπου με όλες τις απαιτούμενες οικοδομικές και Η/Μ εργασίες και εγκαταστάσεις, καθώς και τη σύνδεση αυτού με το κτίριο “Νέα Πτέρυγα, ΜΕΘ -ΤΕΠ-Χειρουργεία”. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες μελέτες που απαιτούνται από την κείμενη νομοθεσία, καθώς και όλες οι προβλεπόμενες άδειες οικοδομικών εργασιών και λειτουργίας του εργαστηρίου. Επιπλέον, περιλαμβάνεται και ο απαραίτητος εργαστηριακός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός.
3. Προμήθεια όλου του αναγκαίου εξοπλισμού για το εργαστήριο Hot Lab του τμήματος PET-CT.
4. Σύστημα Διαχείρισης και Αποθήκευσης Ιατρικών Εικόνων PACS Ultima
Θα παραδοθεί στο ΓΝΠ σε πλήρη λειτουργική κατάσταση.
    Το PET/CT αποτελεί ένα από τα ακριβότερα μηχανήματα στο χώρο της υγείας, δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και θα εξυπηρετήσει ογκολογικούς ασθενείς οι οποίοι μέχρι τώρα ή ανέμεναν μεγάλο χρονικό διάστημα ή αναγκάζονταν να μεταβούν στην Αθήνα για την συγκεκριμένη εξέταση. Η λειτουργία του μηχανήματος, θα μειώσει τους χρόνους αναμονής που απαιτούνται προκειμένου οι ασθενείς να υποβληθούν στην εξέταση  και θα εξυπηρετήσει συνανθρώπους μας όχι μόνο από την Αχαΐα, αλλά και από την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία και τα Ιόνια Νησιά.  
Αναδημοσίευση από το The Best

Δεν υπάρχουν σχόλια: