Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Εισβολή ταραξία στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" - Έβαλε φωτιά σε σημείο κοντά σε οξυγόνο! - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

       Την αγανάκτισή του για την απουσία φύλαξης του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα καταγγέλλει μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα Κώστας Πετρόπουλος. Αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στα ΤΕΠ κι ενώ το νοσοκομείο εφημέρευε. Όπως καταγγέλλεται ο άνδρας, εκτός εαυτού, πήγε στο νοσοκομείο και προκάλεσε αναστάτωση και μεταξύ άλλων έβαλε φωτιά κοντά σε σημείο που υπήρχε οξυγόνο.
       Ο Πρόεδρος των εργαζομένων καταγγέλλει ότι με ευθύνη της διοίκησης εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε φύλαξη καθώς όλοι οι φύλακες λόγω των διαθεσιμοτήτων εκτελούν χρέη οδηγών και το νοσοκομείο μένει ακάλυπτο. "Κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε θύμα" αναφέρει.
       Ο άνδρας μετά το περιστατικό προσήχθη από την Άμεση Δράση στο Ε΄ αστυνομικό τμήμα. Δεν υποβλήθηκε μήνυση εναντίον του και αφέθηκε ελεύθερος.
       Το Σωματείο Εργαζομένων του Αγίου Ανδρέα έχει θίξει αρκετές φορές το ζήτημα της ασφάλειας στο νοσοκομείο και έχει ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση.
Σε παλαιότερη σχετική ανακοίνωση τονίζεται:
      "H κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ μετά την ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ των ΟΔΗΓΩΝ, επιεικώς μπορεί να χαρακτηριστεί ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, γιατί επικρατεί δυστυχώς το ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΧΑΟΣ.
       Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ και το Γρ. ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ για να λειτουργήσουν το τμήμα των Οδηγών που διέλυσε ο Υπουργός ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
-ΔΙΕΛΥΣΑΝ την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του Νοσοκομείου, βάζοντας το σχετικό Προσωπικό να εργάζονται ως οδηγοί, κάνοντας ακόμη και ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο, από την μια πλευρά τούς Ασθενείς και από την άλλη τούς Εργαζόμενους που μένουν ακάλυπτοι και το χειρότερο δυστυχώς το Νοσοκομείο έρμαιο των καθημερινών και κατ΄ επανάληψιν Κλοπών και κανείς να μην συγκινείται γι΄ αυτό, ούτε ο Διοικητής που δυστυχώς είναι εκ του μακρόθεν παρατηρητής.
-ΔΙΕΛΥΣΑΝ την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και τους ΘΥΡΩΡΟΥΣ που κάτω από απειλές τους υποχρέωναν να κάνουν τούς Τραπεζοκόμους.
-Και το χειρότερο, ακόμη και το ΕΚΑΒ, εκμεταλλευόμενο αυτήν την προαναφερόμενη κατάσταση του Διοικητή και των συν αυτώ που συμπεριφέρονται σ΄ αυτόν τον τομέα Βασιλικότεροι του Βασιλέως, δεν ανταποκρίνεται ούτε στα συμφωνηθέντα ούτε στις υποχρεώσεις του.
  Χαρακτηριστική η χθεσινή περίπτωση όπου έφεραν και εγκατέλειψαν στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ που δεν ΕΦΗΜΕΡΕΥΕ, ΕΚΤΑΚΤΟ και μάλιστα πολύ ΣΟΒΑΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ, μετατρέποντας την ΑΝΑΝΗΨΗ σε ΜΕΘ και για το οποίο η Διοίκηση δυστυχώς ήταν παντελώς απούσα.
Και για όλα αυτά
αντί ο Διοικητής να προβληματιστεί, να συνετιστεί και να παρέμβει δίνοντας λύση για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, δυστυχώς συμπεριφέρεται ως ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ¨ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ¨ , εγώ αποφασίζω και με προφορικές εντολές που στην συνέχεια τις αναιρεί διαλύει τα πάντα, με αποτέλεσμα δυστυχώς το τέλειο ΜΠΑΧΑΛΟ.
       Επειδή η απαράδεκτη αυτή κατάσταση συνεχίζεται με απρόβλεπτες συνέπειες κ΄εάν και εφ΄όσον ο Κος Κατσίβελλας δεν επιβάλλει τα Συμφωνηθέντα με τους Διοικητές
ΚΑΛΟΥΜΕ επιτέλους τις ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ να παρέμβουν και να διερευνήσουν προς κάθε κατεύθυνση όλα αυτά τα προαναφερόμενα απαράδεκτα διαδραματιζόμενα σ΄αυτό το Νοσοκομείο, όπου η λειτουργία του σ΄ αυτόν τον τομέα και όχι μόνον, όπως καταγγέλλουμε συνεχώς καθημερινά πλέον, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους από τις επιλογές και τις πρακτικές των Διοικούντων".
Αναδημοσίευση από THE BEST.

Δεν υπάρχουν σχόλια: