Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ανώτατο όριο στις υπερωρίες σε φορείς του δημοσίου.

         Ανώτατο όριο στις υπερωρίες των υπαλλήλων των φορέων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
         Σύμφωνα με την απόφαση, οι ώρες απογευματινής υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων των φορέων αυτών δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 120 ώρες ανά υπάλληλο για το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους και τις 120 ώρες για το δεύτερο. Όπως διευκρινίζεται, το ανώτατο όριο ανά εξάμηνο μπορεί να διευρυνθεί ως τις 150 ώρες μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου οργάνου και με παράλληλη ισόποση μείωση του αριθμού των ωρών του δευτέρου εξαμήνου.
        Οι ίδιες διατάξεις προβλέπουν επίσης ότι, σε υπαλλήλους που ανήκουν σε υπηρεσίες που λειτουργούν βάσει νόμου όλες τις ημέρες του μήνα ή σε 12ωρη και σε 24ωρη βάση, ο αριθμός των καθ΄υπέρβαση της υποχρεωτικής εβδομαδιαίας εργασίας ωρών νυκτερινής, Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 96 ώρες κατά το πρώτο εξάμηνο και 96 ώρες κατά το δεύτερο εξάμηνο. Αυτές μπορούν να αυξηθούν μέχρι τις 120 ώρες με ισόποση μείωση των ωρών του δευτέρου εξαμήνου.
        Σύμφωνα με την απόφαση δεν επιτρέπεται η καταβολή υπερωριακής αμοιβής στους προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης, ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, από τις 5 Μαΐου 2014 είναι δυνατή η καταβολή αμοιβής υπερωριακής απασχόλησης και στους προϊσταμένους Διεύθυνσης.
 
Aναδημοσίευση από εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: