Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ιδιωτικά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία -Επεμβάσεις επί πληρωμή το απόγευμα.

         Θέμα χρόνου είναι η απογευματινή λειτουργία των χειρουργείων του ΕΣΥ, για την εξυπηρέτηση ασθενών που έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν μέρος της θεραπείας τους ή διαθέτουν ιδιωτική ασφάλιση και θέλουν να γλιτώσουν τη μακρά αναμονή των τακτικών πρωινών χειρουργείων.          Η σχετική απόφαση θα υπογραφεί από τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», προκειμένου να γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία, στο πρότυπο των «απογευματινών ιατρείων». Στόχος είναι η αύξηση των εσόδων του ΕΣΥ, προσελκύοντας ασθενείς που έχουν και ιδιωτική ασφάλιση και οι οποίοι επιλέγουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια προκειμένου να μην μπουν σε λίστα αναμονής για τα τακτικά πρωινά χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων.
          Στα απογευματινά χειρουργεία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί του ΕΣΥ που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, υπό τους όρους που ισχύουν και για τα απογευματινά ιατρεία, δηλαδή να έχουν ολοκληρώσει όλες τους τις υποχρεώσεις στην τακτική λειτουργία των νοσοκομείων, όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Υγείας στην «Καθημερινή».
        Αυτοί οι γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα μία φορά την εβδομάδα να χειρουργούν ασθενείς το απόγευμα στο νοσοκομείο όπου υπηρετούν, με επιπλέον αμοιβή. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε ο προγραμματισμός των απογευματινών χειρουργείων να μην είναι σε βάρος της τακτικής πρωινής λειτουργίας των νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: