Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχεται ότι οι αλλαγές στην Υγεία έγιναν καθ' υπόδειξη των Γερμανών.

          Στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται τελευταίο διάστημα στον τομέα της Υγείας και στη μεγάλη συμβολή της Γερμανίας στον σχεδιασμό τους, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση που είχε με Γερμανό ομόλογό του, κ. Χέρμαν Γκρέχε.
          Μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Υγείας της Ε.Ε., ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι με τη βοήθεια της Γερμανίας αυτό το διάστημα κατάφερε να σχεδιαστεί όλο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα.
         Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα παρέχονται στους Έλληνες πολίτες πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας από ό,τι στο παρελθόν, «ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα και σεβόμενοι τα χρήματα του ελληνικού Λαού».
        «Αυτό δε θα μπορούσαμε να το κάνουμε, χωρίς τη βοήθεια των επαγγελματιών της υγείας από τη Γερμανία και την πλήρη υποστήριξη από το γερμανικό Υπουργείο Υγείας, το οποίο είναι μαζί μας σε κάθε βήμα», σημείωσε ο υπουργός.
        Από την πλευρά του ο κ. Γκρέχε δήλωσε εντυπωσιασμένος με την πεποίθηση με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του του ότι για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μιας χώρας, χρειάζονται προσπάθειες για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας.
         «Υποστηρίζουμε και θέλουμε οι πολίτες να βιώσουν σύντομα αυτές οι αλλαγές στην καθημερινότητά τους. Συνεργαζόμαστε στενά για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και θα συνεχιστούν οι επιτυχημένες προσπάθειες που ήδη έχουν ξεκινήσει», είπε ο κ. Γκρέχε, εκφράζοντας την υποστήριξή του στην προσπάθεια να έχουν όλοι οι πολίτες, ακόμη και οι ανασφάλιστοι, πλήρη πρόσβαση στο σύστημα υγείας.
        Όμως, όπως τόνισε, «αυτό συνεπάγεται ότι όλοι οι φορείς των υπηρεσιών υγείας -τα νοσοκομεία, οι υπηρεσίες, οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι- μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στο να φέρουμε αυτές τις  υπηρεσίες στον πολίτη».
         «Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας είναι -κατά την άποψή μας- το πιο σημαντικό από όλα όσα κάνουμε», κατέληξε.
Αναδημοσίευση από THE BEST

Δεν υπάρχουν σχόλια: