Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ενημερωτικό σχετικά με τη συνεδρίαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές του εφάπαξ.

          Στις 9/5/2014 συνεδρίασε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου συζητήθηκε ένα μεγάλο πακέτο προσφυγών ενάντια στις απαράδεκτες περικοπές του εφάπαξ.
         Μέσα από όλη τη συζήτηση που αναπτύχθηκε σ' αυτήν τη συνεδρίαση, ανάμεσα στους δικηγόρους των θιγομένων από την περικοπή του εφάπαξ και του προέδρου της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και του εκπροσώπου της διοίκησης του ταμείου Πρόνοιας, του ταμείου δηλαδή που προέβη στις αλλεπάλληλες περικοπές έως και κατά 42% του εφάπαξ, αποκαλύφθηκε η αντισυνταγματικότητα αυτών των περικοπών.
          Την αντισυνταγματικότητα, τουλάχιστον όσον αφορά στην αναδρομικότητα των περικοπών, παραδέχθηκε και ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ταμείου Πρόνοιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, υποστήριξε, μεταξύ των άλλων, ότι η περικοπή και η καθυστέρηση απόδοσης του εφάπαξ οφείλεται στο ότι έχουν βγει στη σύνταξη περίπου 35.000 δημόσιοι υπάλληλοι και το Ταμείο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ισχυριζόμενος ότι η περικοπή του εφάπαξ είναι συνταγματικά ανεκτή.
         Η έκδοση της απόφασης αυτής της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται το επόμενο διάστημα.
                      Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: