Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Υπογράφουμε Μέσω διαδικτύου ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ.

Προτεινόμενη έναρξη διεθνούς εκστρατείας
συλλογής υπογραφών μέσω διαδικτύου
για την κατάργηση των άρθρων 20-32 του Ν. 4250/14
Τίτλος: ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ Ν. 4250/2014 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Φορέας υλοποίησης: ΠΟΕΔΗΝ.
Διαδικτυακός τόπος δημοσίευσης:
Συνοδευτική εικόνα:
Γλώσσα: Ελληνική &Αγγλική

Απευθύνεται: Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κοινοποίηση Υπουργό Υγείας κ Άδωνη Σπυρίδωνα Γεωγιάδη 

Συνοδευτικό κείμενο αιτιολόγησης: Με τα άρθρα 20-32 στο Ν. 4250/14       θεσπίζεται το σύστημα συγκριτικής αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Το παράδοξο είναι ότι ορίζεται -εκ των προτέρων- υποχρεωτικά το 75% των υπαλλήλων να αξιολογηθούν ως μέτριοι ή κακοί υπάλληλοι.

Δεν πρόκειται για αξιολόγηση αλλά ποσοστιαία κατάταξη των υπαλλήλων στους    υποχρηματοδοτούμενους και υποστελεχομένους Φορείς του Δημοσίου.  

Στήριξε τον αγώνα μας με την υπογραφή σου για 

1.     Απόσυρση του άδικου συστήματος προδιαγεγραμμένης αξιολόγησης -       κατάταξης των υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα.

2.     Εφαρμογή ενός σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου για μια αποδοτική Δημόσια Διοίκηση μέσα από υπεύθυνες, αξιοκρατικές και αδιάβλητες διαδικασίες, χωρίς την εγκαθίδρυση διαρκούς κινητικότητας, χωρίς νέες Διαθεσιμότητες και Απολύσεις υπαλλήλων.

3.     Σχεδιασμό κάλυψης αναγκών των Δημοσίων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με τα διεθνώς αποδεκτά ποιοτικά και ποσοτικά πρότυπα και απαιτήσεις.

4.     Βελτίωση των συνθηκών και όρων εργασίας και λήψη των αναγκαίων      μέτρων, που να διασφαλίζουν τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

5.     Επαρκής στελέχωση και χρηματοδότηση των Δημόσιων υπηρεσιών Υγείας ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ, εύκολη, προσιτή και καθολική πρόσβαση στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: