Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Στο μικροσκόπιο οι προσωπικοί φάκελοι όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

        Από κόσκινο είναι αποφασισμένοι να περάσουν τα πιστοποιητικά και τις διαδικασίες διορισμού όλων των δημοσίων υπαλλήλων, οι επιτελείς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με δεδομένο μάλιστα ότι οι υπάλληλοι που θα εντοπισθούν να έχουν πετύχει διορισμό με παράνομο τρόπο θα οδηγηθούν άμεσα εκτός δημοσίου, αποτελώντας μάλιστα και μία βασική “δεξαμενή” απολύσεων.
        Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, είχε συνάντηση με τις διοικήσεις 14 Ανώνυμων Εταιριών και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, από τις οποίες ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου εγκυρότητας των πτυχίων και των υπόλοιπων πιστοποιητικών των υπαλλήλων τους. Ειδικότερα στη σύσκεψη συμμετείχαν οι διοικήσεις των ΟΣΥ, Σταθερές Συγκοινωνίες, ΟΣΕ, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, ΜΟΔ, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΛΠΝΟ, Οργανισμός Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, ΕΛΓΑ, ΟΔΙΕ και Αττικό Μετρό.
        Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα σε δηλώσεις του δεσμεύθηκε για μία ακόμη φορά ότι η διαδικασία ελέγχου που έχει δρομολογηθεί θα φτάσει μέχρι τέλους, ενώ επεσήμανε ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι το πρόβλημα των πλαστών δικαιολογητικών είναι υπαρκτό.
        Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τους ελέγχους που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής, η διοίκηση της ΟΣΥ εντόπισε και απομάκρυνε 124 υπαλλήλους που είχαν προσληφθεί κάνοντας χρήση πλαστών εγγράφων. Πρόσφατα, επίσης, ολοκληρώθηκε και ο έλεγχος για πλαστά πιστοποιητικά στη δημοτική αστυνομία και απομακρύνθηκαν 76 δημοτικοί αστυνομικοί λόγω του σχετικού παραπτώματος.
         Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος εντοπισμού πλαστών δικαιολογητικών, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ελληνική δημόσια διοίκηση, αφορά σε όλα τα δικαιολογητικά που χρησιμοποίησε το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων για την πρόσληψή τους, όπως απολυτήρια Λυκείου, πανεπιστημιακά πτυχία, πράξεις αναγνώρισης τίτλων σπουδών αλλοδαπής, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, βεβαίωση γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, κ.λπ.
         Ο έλεγχος εποπτεύεται από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις διευθύνσεις διοικητικού στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο. Παράλληλα, για πρώτη φορά έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης για τις ενέργειες και τα αποτελέσματα των ελέγχων. Συγκεκριμένα, όλοι οι φορείς του Δημοσίου είναι υποχρεωμένοι να πιστοποιηθούν στο εν λόγω σύστημα και να καταχωρούν στη συνέχεια τις ενέργειες που έχουν κάνει για να ελέγξουν την εγκυρότητα των δικαιολογητικών, αλλά και τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών.
Αναδημοσίευση από ΗΜΕΡΗΣΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: