Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Το Σωματείο μας για την Βόλτα του Αδωνι στην Πάτρα.

          Ο Υπουργός Υγείας μη έχοντας την ΤΟΛΜΗ και το ΘΑΡΡΟΣ, εν αντιθέσει με την ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ της καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζει στο χώρο της Υγείας, την πολιτική και πρακτική που ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ την ΥΓΕΙΑ.
               ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ
αποφεύγοντας τις συναντήσεις του με τούς Φορείς του χώρου της Υγείας, επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία της περιοχής μας και βεβαίως το ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, για το οποίο δεν είχε τίποτε να μας πει, πέρα από το Κτιριακό, όπου προσπάθησε να οικειοποιηθεί το ξεμπλοκάρισμα της τελευταίας εργολαβίας, την οποία ό ίδιος κρατούσε στα συρτάρια του επί αρκετό χρόνο, με ορατό τον κίνδυνο της απένταξης του έργου, ένας κίνδυνος που επετράπη από τις πιέσεις τις δικές μας και τις Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
          Ηλθε λοιπόν ώς αδειούχους εκτελεστής, είδε τούς οικείους του, που κάποιοι απ΄ αυτούς τού έκαναν και προκλητικές προτάσεις, όπως αυτή του Κου Νταβλούρου του θιασώτη του κλεισίματος του ΝΝΘώρακος, αποφεύγοντας δυστυχώς, όπως προαναφέρουμε κάθε επαφή με τούς φορείς του Νοσοκομείου και γενικότερα του χώρου της Υγείας
                            γιατί απλούστα
όπως προαναφέρουμε δεν είχε να πεί τίποτε καινούργιο, τίποτε ακόμη και για τις δεσμεύσεις που είχε απέναντί μας από την σχετική συνάντησή μας στο Υπουργείο, αλλά ούτε και κανένα επιχείρημα για την κατασρτοφική πολιτική που εφαρμόζει, που μόνο αυτός θα μπορούσε να εφαρμόσει, την πολιτική της ολοένα και μειούμενης Υποχρηματοδότησης, της ολοένα και μειούμενης Υποστελέχωσης, των μεγάλων δηλ ελλείψεων σε Προσωπικό-Ιατρούς και Υλικά και πολλών άλλων που έχουν οδηγήσει την Δημόσια Υγεία στο ΤΕΛΜΑ.
Απέναντι σε μια τέτοια πολιτική, σε έναν τέτοιο Υπουργό, που νοιώθει υπερήφανος για την κατάντια του Ε.Σ.Υ, δεν χρειαζόταν καμία άλλη κίνηση από εμάς, πέραν της ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ.
Δοθείσης όμως της ευκαιρίας, να πούμε ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Κώστας Πετρόπουλος, με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ του Νοσοκομείου ως εκπρόσωπος των Εργαζομένων, παραβρέθηκε στη μήνη σχετική σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Διοίκησης, όπου έθεσε τα προαναφερόμενα ζητήματα, όπως:
    • Την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του Νοσοκομείου. Τις μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού αλλά και Ιατρών, τονίζοντάς του την τραγική κατάσταση που έχουμε περιέλθει, όπου οι πάλαι ποτέ 1250 Εργαζόμενοι έχουμε φθάσει να είμαστε μόλις 710, χωρίς δυστυχώς να πάρουμε καμία απάντηση.
    • Την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του Νοσοκομείου, που με τις φετινές περικοπές κινδυνεύει η πλήρη και σωστή λειτουργία του, όπου πέρα από το γενικό και αόριστο ¨οτι δεν θα αφήσουμε κανένα Νοσοκομείο να κλείσει¨, δεν πήραμε καμία άλλη σχετική απάντηση - δέσμευση.
    • Την περίπτωση του Νοσοκομείου ΝΝΘώρακος, όπου πήραμε την γνωστή διαβεβαίωση της ατόφιας μεταφοράς του στον ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, όταν ολοκληρωθούν τα κτιριακά μας προβλήματα, μια διαβεβαίωση με τεράστια κενά – τρίπλες και διγλωσσίες, αλλά και απόψεων πιό προχωρημένων ακόμη και από τον ίδιο τον Υπουργό, όπως προαναφέρουμε.
    • Της καταβολής των οφειλόμενων ΑΡΓΙΩΝ-ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ των Συναδέλφων μας, όπου ακόμη μια φορά μας επανέλαβε την εξέλιξης της ψήφισης της σχετικής τροπολογίας, χωρίς να προσδιορίζει επακριβώς την καταβολή τους.
    • Και βεβαίως της κατάσταση με τον πολυκαθυστερημένο διορισμό του Δ.Σ, όπου μετά από 11άμηνη κυοφορία, πάλι έκαναν έκτρωμα. Την ημέρα του διορισμού των μελών του Δ.Σ, που πολλά απ΄ αυτά έχουν και νομικό κώλυμα συμμετοχής, καταργούσαν την Υποδιοικήτρια του ΝΝΘώρακος χωρίς να την αντικαθιστούν, γεγονός ανεπίτρεπτο, γεγονός που φανερώνει την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί ο Υπουργός, ενέργεια που θέτει υπό 3ήμηνη προθεσμία την λειτουργία του Δ.Σ του Νοσοκομείου.
        Όλα αυτά λοιπόν μας δικαιώνουν για την στάση της ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ που τηρήσαμε κατά την επίσκεψη ενός τέτοιου Υπουργού, όπου η αντίθεσή μας και η αντίδρασή μας, η εναντίωσή μας είναι δεδομένη με όλα αυτά που πράττει και λέει, όπως εχθρικά και αντίθετος απέναντί του είναι όλος ο Ελληνικός λαός, πέρα από εκείνους που λόγω συμφερόντων θέλουν την διάλυση των Δημόσιων Νοσοκομείων και την κατάργηση της ΔΩΡΕΑΝ και ΔΗΜΟΣΙΑΣ Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: