Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Μητσοτάκης: Λιγότεροι κατά 250.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι, μείωση 35% στο κόστος του Δημοσίου

         Από το 2010 έως σήμερα το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου έχει μειωθεί κατά 8 δισ. ευρώ, ή κατά 35%, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν κατά 250.000, ανέφερε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
         Μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, με τη συμμετοχή ευρωπαίων αξιωματούχων της δημόσιας διοίκησης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη μεταρρυθμιστική ατζέντα του υπουργείου του.
       Εστίασε σε τρεις βασικές τομές που έγιναν το τελευταίο διάστημα στην ελληνική δημόσια διοίκηση:
- στην αναδιάρθρωση των δομών στα υπουργεία, με μείωση κατά περίπου 40% των δομών και με νέα οργανογράμματα που βρίσκονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση
- στην απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών και την ενίσχυση του ρόλου των ΚΕΠ
- στην αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού, αναφέροντας ως παράδειγμα το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί για τον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο.
        Στην ημερίδα, που διεξήχθη στο Ζάππειο Μέγαρο, εκπρόσωποι της ΕΕ, του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αφορούν στην αναδιοργάνωση των δομών και τον ανασχεδιασμό δημόσιων υπηρεσιών, στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και στην απλούστευση διοικητικών διαδικασιών και μείωση διοικητικών βαρών, με στόχο μια αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη δημόσια διοίκηση.
Αναδημοσίευση από ΤΑ ΝΕΑ
                                           ......................................................
ΣΧΟΛΙΟ: Παρ΄όλα αυτά  τα προαναφερόμενα δεδομένα που ξεπέρασαν και τους στόχους των 150.000 λιγότερων Δημοσίων υπαλλήλων, που έβαζαν οι Τροϊκανοί, αυτοί συνεχίζουν να επιμένουν για διαθεσιμότητες - κινητικότητες, ακόμη και για  και Απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: