Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

AΠΟΦΑΣΗ της 5ης/10.6.2014 Συνεδρίασης Δ.Σ Νοσοκομείου.

        Στην 5η/2014 Συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, που έγινε την Τρίτη 10/6/2014 και στην οποία ήταν όλοι παρόντες, είχαμε:
       Κατ΄ αρχήν την έγκριση 28 θεμάτων που αφορούσαν διάφορους διαγωνισμούς. Στη συνέχεια την απόφαση καταβολής του οικογενειακού επιδόματος σε Συναδέλφους, μετά από σχετική πρωτόδικη Δικαστική απόφαση, αλλά και την απόφαση καταβολής αποζημίωσης εφημεριών σε Ιατρούς, μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, καθώς επίσης και την έγκριση τριών άλλων διαδικαστικών Διοικητικών θεμάτων.
     Στη συγκεκριμένη αυτή συνεδρίαση, μας απασχόληση επί αρκετή ώρα το θέμα της ΑΚΤΙΝΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ των Εργαζόμενων στο Χειρουργείο. Ένα θέμα που προέκυψε μετά από έγγραφο του Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής, ο οποίος μετά από 12 χρόνια σχετικής λειτουργίας του c-arm,  επανήλθε ζητώντας την παραμονή μέσα στις χειρουργικές αίθουσες, ακόμη και κατά την διάρκεια της ακτινοβολίας, των Συναδέλφων Εργαζόμενων στο Χειρουργείο. Το Δ.Σ πέρα από την γενική απόφαση της χρήσης μέτρων ακτινοπροστασίας για όσους εκτίθενται σε ακτινοβολία, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν Ηλιόπουλος-Μαζαράκης) την κίνηση των σχετικών διαδικασιών από τα αρμόδια όργανα, (Επιτροπή Χειρουργείου, Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας κλπ) για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να εισηγηθούν σχετικά. Αξίζει να τονίσουμε ότι σ΄ αυτήν την συνεδρίαση όπου παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία των Εργαζόμενων από το Χειρουργείο, γι΄ αυτήν την υπόθεση τόσο ο Κος Κοροβέσης, όσο και ο Εκπρόσωπος των Ιατρών ο Κος Ηλιόπουλος, αλλά και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, είχαν επιστρατεύσει κάθε τι δυνατόν προκειμένου να αποσπάσουν την απόφαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, έτσι ώστε οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι να παραμένουν εντός της χειρουργικής αιθούσης κατά την διάρκεια της ακτινοβολίας. Έφεραν στο Δ.Σ σε εντεταλμένη υπηρεσία ακόμη και τους ειδικευόμενους της Ορθοπεδικής για να καταγγείλουν ότι κάνουν τους Εργαλιοδότες στο λίγο διάστημα που το Νοσηλευτικό Προσωπικό εξέρχεται της αιθούσης. Έφεραν έγγραφα των ακτινοφυσικών που αναιρούσαν άλλα σχετικά παλαιότερα δικά τους γι΄ αυτό το σχετικό θέμα, επικαλέστηκαν τους επαΐοντες του θέματος, προσκόμισαν έγγραφα όπου ο Κος Κορόβέσης απειλούσε να διακομίσει ένα περιστατικό σε άλλο Νοσοκομείο αν δεν έμπαιναν μέσα στο χειρουργείο οι Νοσηλευτές, λες και εδώ στο Νοσοκομείο είναι ο μόνος που κάνει αυτές τις επεμβάσεις, κλπ. Βέβαια αξίζει να τονίσουμε ότι κατά την διάρκεια της προαναφερόμενης συζήτησης μπήκαν και τα ζητήματα εκείνα που έχουν να κάνουν με την χρήση του  c-arm από τους Ιατρούς και όχι από τους ακτινολόγους, η ανεξέλεγκτη χρήση του, η συμμετοχή στο χειρουργείο των προμηθευτών και πολλά άλλα.
       Αξίζει να τονίσουμε ότι σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος των Εργαζόμενων Κώστας Πετρόπουλος, ζήτησε να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης τα θέματα που έχουν να κάνουν με:
-          Την μη κάλυψη του Νοσοκομείου από Οδηγούς.
-          Τις μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού.
-          Την τοποθέτηση του Διευθυντή της Παθολογικής.
-          Την λειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας σε ότι αφορά το Ταμείο, 
            την σχετική διαχείριση στα ΕΙ, αλλά και την συμμετοχή των 
            Εργαζόμενων στα Απογευματινά.
       Απ΄ αυτά τα προαναφερόμενα θέματα, συζητήθηκε το θέμα που έχει να κάνει με την μη κάλυψη του Νοσοκομείου από οδηγούς, όπου ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσαμε να ζητήσουμε από την Υ.Πε και το Υπουργείο, όπου θα σταλεί η σχετική απόφασή μας, κάλυψη άμεσα των αναγκών μας και παράλληλα αντιπροσωπεία του Δ.Σ να συναντηθεί με τον Διοικητή της Υ.Πε, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση κάλυψης των κενών βαρδιών πού ήδη υπάρχουν και δυσχεραίνουν την λειτουργία του Νοσοκομείου.
          Τα υπόλοιπα θέματα παραπέμφθηκαν στην επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να έλθουν με στοιχεία και εισηγήσεις προς λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: