Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Έρχονται αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο και... δεν είναι ανέκδοτο – Αυξάνονται οι βασικοί μισθοί στα ειδικά μισθολόγια.

        Πρώτα θα γίνουν περικοπές μισθών σε όσους ανήκουν στις κατηγορίες υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
- Οι αυξήσεις αφορούν σε εργαζόμενους στην Υγεία και την Παιδεία, δείτε ποιοι και πότε θα πάρουν τις αυξήσεις
- Μισθοί και εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο
 

       Η εξειδίκευση και το πτυχίο σώζουν τους μισθούς στο Δημόσιο, ενώ όσοι δεν έχουν πτυχίο θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται και μάλιστα άμεσα. 

        Είναι ξεκάθαρο πως θα υπάρξουν διορθώσεις στη μισθοδοσία του Δημοσίου και όπως είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα ποσά, αλλά αναδιανομή.


        Κάπως έτσι το νέο σχέδιο προβλέπει μειώσεις στους μισθούς 204.414 υπαλλήλων που ανήκουν στις κατηγορίες της υποχρεωτικής και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μικρές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των εργαζόμενων σε Υγεία και Παιδεία.

Δημιουργία Ειδικού Μισθολογίου σε Υγεία και Παιδεία
Το σχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος, προβλέπει τη δημιουργία ενός ειδικού μισθολογίου για τους εργαζόμενους στους τομείς της Υγείας και της Παιδίας.

Κάπως έτσι οι καθηγητές Πανεπιστημίων, οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων αλλά και οι νοσηλευτές θα πρέπει να περιμένουν ευνοϊκή ρύθμιση.

Οι αποδοχές τους θα αυξηθούν κατά ένα μικρό ποσό σε ό,τι αφορά στον βασικό μισθό. Η αύξηση αυτή ωστόσο θα υπολογίζεται σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια και έτσι θα ευνοηθούν όλοι.

Οι αυξήσεις αφορούν σε 124.000 εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε περίπου 8.000 πανεπιστημιακούς και άλλες 8.000 νοσηλευτές.

“Δεν περνάνε μισθοί επιπέδου ιδιωτικού τομέα στο Δημόσιο από τη Βουλή”
Η τρόικα πιέζει οι μισθοί στο δημόσιο να φτάσουν στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα, να μειωθούν δηλαδή κατά μέσο όρο κατά 200 ευρώ οι αποδοχές των νεοεισερχομένων.

Από την κυβέρνηση διαρρέεται ότι ναι μεν θα υπάρξουν μειώσεις στους υπαλλήλους “χαμηλών προσόντων” αυτές ωστόσο δεν θα είναι τόσο μεγάλες ώστε να φτάσουν οι αρχικοί μισθοί στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα καθώς όπως χαρακτηριστικά λέγεται ένα τέτοιο μέτρο δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: