Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ της 7ης/16.6.2014, Συνεδρίασης του Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕIOY.

          Την ΔΕΥΤΕΡΑ 16/6/2014, συνεδρίασε ΕΚΤΑΚΤΩΣ το Δ.Σ του Σωματείου μας, με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε, την 14η και 15η Ιουνίου, με το ΑΚΑΛΥΠΤΟ από ΟΔΗΓΟΥΣ Νοσοκομείο.
                Σ΄  αυτήν λοιπόν την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν ο Πανούτσος και ο Ντάβλας, ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας εισηγούμενος το σχετικό θέμα αναφέρθηκε:
ü Κατ΄ αρχήν σε όλα εκείνα που συνέβησαν το Σαββατοκύριακο, όπου παρά τις πάρα πολλές – έντονες  και έγγραφες  οχλήσεις της Προϊσταμένης του Γρ. Επιστασίας, αλλά και τις δικές του παρεμβάσεις,  ειδικά στο  Δ.Σ του Νοσοκομείου στις συνεδριάσεις του την 3/6/14 και  10/6/14, παρεμβάσεις  για τις ακάλυπτες βάρδιες μέσα στις τρέχουσες εβδομάδες, αλλά  και το εντελώς ακάλυπτο Σαββατοκύριακο, όπου υπήρχε ορατός ο κίνδυνος να μην σιτιστούν  οι Ασθενείς, οι Διοικούντες αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα το Σ/Β που πέρασε να καταγραφούν τραγελαφικές καταστάσεις. Εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων να απειλούνται για να οδηγήσουν τα Αυτοκίνητα του Νοσοκομείου για να καλύψουν τις ανάγκες του Ιδρύματος ειδικά για την μεταφορά των φαγητών και των αιμάτων, αλλά και ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου με έναν απερίγραπτο λαϊκισμό να οδηγεί μόνος του το Αυτοκίνητο προκειμένου να μεταφέρει τα φαγητά για να σιτιστούν οι Ασθενείς.
ü Αλλά και στην ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ που επέδειξε και επιδεικνύει γι΄ αυτό το ζήτημα και όχι μόνον ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε, ο Κος Κατσίβελλας, ο οποίος αν και γνώστης της κατάστασης, όχι μόνον  δεν ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις του, για άμεση επαναφορά των διαθεσίμων όταν αυτοί απορροφηθούν από το ΕΚΑΒ, για την κάλυψη των αναγκών μας, απεναντίας τώρα αποφεύγει τις σχετικές συναντήσεις που του ζητάνε, τόσο το Σωματείο μας όσο και το Δ,Σ του Νοσοκομείου, παρά την σχετική ομόφωνη ΑΠΟΦΑΣΗ του,  που έχει παρθεί δύο φορές σε δύο διαδοχικές και αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του, τόσο την 3/6 όσο  και την 10 του Ιούνη.
ü Και βεβαίως στην προκλητική Στάση όλων των εμπλεκομένων, τόσο της Διοίκησης και της Προϊσταμένης του Γρ. Επιστασίας που έν κρυπτώ μεθόδευσαν αυτήν την  υποτιθέμενη λύση, μια λύση που μπήκε ως θηλιά στο λαιμό μας, όσο και της Ασφάλειας του Νοσοκομείου που δέχθηκε να παίξει ερήμην μας και εν κρυπτώ αυτόν τον επιζήμιο για τις διεκδικήσεις μας Απεργοσπαστικό μηχανισμό, αλλά και του Διοικητή της 6ης Υ.Πε που προκλητικά αναφέρει ότι έχουμε 8 Οδηγούς για την κάλυψη των αναγκών μας,   παραπλανώντας έτσι ψευδόμενος συνειδητά  την κοινή  γνώμη.
Και αφού επεσήμανε:
Ø Τόσο την ΕΜΠΑΘΗ ΣΤΑΣΗ της 6ης Υ.Πε απέναντι στο Νοσοκομείο μας και ιδιαιτέρως τον απώτερο σκοπό και στόχο τους,  που είναι η κατάργηση και Ιδιωτικοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών του Νοσοκομείου όπως στην προκειμένη περίπτωση είναι οι εργασίες των Οδηγών και της φύλαξης και όχι μόνον, γι΄ αυτό και δημιουργούν αυτά τα προβλήματα.
Ø Όσο  και το κλειστό κύκλωμα που έχει διαμορφωθεί στο Νομό μας με τα στελέχη της Ν.Δ που ασκούν Διοίκηση στην Υ.Πε και στο Νοσοκομείο, τα οποία δεν τα ενδιαφέρει τίποτε άλλο από το να βολεύουν ημετέρους, αδιαφορώντας  πλήρως  για την λειτουργία των Νοσοκομείων και ιδιαιτέρως του δικού μας, όπου η πρακτική και η τακτική τους η στάση τους παίρνει ΕΝΤΟΝΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ χαρακτηριστικά.
Πρότεινε:
§  Να εναντιωθούμε ΣΚΛΗΡΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ απέναντι σ΄ αυτές τις καταστάσεις, προτού αυτές παγιωθούν και  επεκταθούν, με παρεμβάσεις  μας τόσο στη Διοίκηση της 6ης Υ.Πε που έχει και την κυρίαρχη ευθύνη, όσο και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά  και στη Δικαιοσύνη.
§  ΑΜΕΣΑ ενεργοποίηση των μελών μας, όπου μέσα από Συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις, θα πρέπει να ενημερωθούν για όλα αυτά που επεξεργάζονται και πράττουν οι Διοικούντες.
        Για όλα αυτά τα προαναφερθέντα, αφού  ακολούθησαν τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ και  σχετική διαλογική Συζήτηση, όπου μπήκαν μια σειρά προβληματισμοί  και  πάρα πολλές απόψεις,  για την διαμορφωμένη κατάσταση, τους σκοπούς και τούς Στόχους των Διοικούντων, με εξαίρεση βεβαίως την ΔΑΚΕ, που αρκέστηκε να διαχωρίσει την θέση της από τις ανακοινώσεις του Σωματείου μας εναντίον του Διοικητή της 6ης Υ.Πε κλπ άλλων παραγόντων που επεξεργάζονται – συμμετέχουν – στηρίζουν και δρομολογούν, όλα αυτά τα προβλήματα που έντονα μας  έχουν δημιουργήσει στο Νοσοκομείο αυτήν την περίοδο, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:
I.         ΑΜΕΣΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στις ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, είτε με  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ μας καταθέτοντας συγκεκριμένη επιστολή για τα συμβαίνοντα με το ακάλυπτο από οδηγούς Νοσοκομείο, είτε με σχετικό εξώδικο μέσω Δικηγόρων, όπου θα επιρρίπτουμε ευθύνες και θα ζητάμε την δίωξή τους.
II.        ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ακόμη και ΚΑΤΑΛΗΨΗ  στη Συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, στην επόμενη Συνεδρίασή του που γίνεται την Τρίτη 17/6/14, για την στάση του απέναντι στα προαναφερόμενα προβλήματα που δεν είναι και τα μόνα, αλλά και για την αντιμετώπιση που αυτό τυγχάνει να έχει από τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, που δεν  λαμβάνει καθόλου υπ΄ όψιν του τις όποιες αποφάσεις του.
III.      ΑΜΕΣΑ σχετική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ και συγκεκριμένα ει δυνατόν  την ΔΕΥΤΕΡΑ 23/6/14.
IV.      ΑΜΕΣΑ εφ΄ όλης της ύλης ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των μελών μας, με σκοπό και στόχο,  την πλήρη ενημέρωσή τους για τα συμβαίνοντα και τα επερχόμενα και βεβαίως  την αναγκαιότητα της συμμετοχής τους στον μονόδρομο των Κινητοποιήσεων.
         Αξίζει να τονίσουμε ότι οι προαναφερόμενες αποφάσεις πάρθηκαν κατά πλειοψηφία. ΥΠΕΡ ψήφισαν Πετρόπουλος, Γιαννόπουλος, Μαυρίκη, Ζαφείρη, Σαμίκος, Αγγελακοπούλου, Λάππας και Πελεκούδας, με την επιφύλαξη των τριών τελευταίων  σε ότι αφορά το περιεχόμενο αυτών των δράσεων. ΚΑΤΑ ψήφισαν ο Σουγλέρης και η Ασλανίδη, οι οποίοι συμφώνησαν μόνον για την Γενική Συνέλευση και ΛΕΥΚΟ ο Μπάρκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: