Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ της 11ης/20.10.2014, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Την ΔΕΥΤΕΡΑ 20/10/14, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας, με τα παρακάτω θέματα:
  • - Οι συνεχιζόμενες μεγάλες Ελλείψεις Προσωπικού και οι επιπτώσεις στη λειτουργία  του Νοσοκομείου. Ανάληψη Πρωτοβουλιών.                                                                 
     - Αποφάσεις σύσκεψης φορέων. Κινητοποιήσεις-Διοργάνωση Συλλαλητηρίου κλπ.                                                                                                                                              - Το σταμάτημα των Εργασιών του 7ορόφου κτιρίου.                                                        - Διάφορα τρέχοντα θέματα και Ενημερώσεις.
          Σ΄ αυτήν την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν οι, Σουγλέρης, Ασλανίδη, Μπάρκας και Πανούτσος, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε:
  • Κατ΄ αρχήν στο μεγάλο Πρόβλημα του Νοσοκομείου, που σ΄ αυτήν την φάση δεν είναι άλλο από τις μεγάλες ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Ελλείψεις που μέρα με την ημέρα μεγαλώνουν και μάλιστα επικίνδυνα. Ελλείψεις για τις οποίες θα πρέπει να βγούμε επιθετικά και διεκδικητικά, τόσο για γενναίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, όσο και για την επαναφορά όλων των μετακινημένων πίσω στο Νοσοκομείο, απαιτώντας να μπει φραγμός στην όποια τέτοια μετακίνηση πλην των αμοιβαίων, αλλά και με την άμεση δρομολόγηση και ολοκλήρωση όλων των εκκρεμών αποσπάσεων προς το Νοσοκομείο μας και βεβαίως τον επαναπροσδιορισμό της Υ.πε σε ότι αφορά την διάθεση του Προσωπικού από ΕΟΠΥΥ τούς Σχολικούς Φύλακες και όχι μόνον, παίρνοντας για όλα αυτά σχετικές πρωτοβουλίες, με συσκέψεις φορέων και παρεμβάσεις στην Υ.Πε και στο αρμόδιο Υπουργείο.
  • Στο ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ των ΕΡΓΑΣΙΩΝ του 7ορόφου κτιρίου, λόγω μη καταβολής των υπόλοιπων οφειλόμενων από την κρατική συμμετοχή 500.000 Ευρώ. Πρόβλημα που εάν και εφ΄ όσον δεν πάρει τέλος μέσα στον μήνα που διανύουμε θα πρέπει να προχωρήσουμε ΑΜΕΣΑ σε ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ και παράσταση όλων στο αρμόδιο Υπουργείο, απαιτώντας ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ.
  • Στις Αποφάσεις που πάρθηκαν στην σύσκεψη των φορέων που είχαμε διοργανώσει την 8/10/14. Αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την ανάδειξη των προβλημάτων της Υποχρηματοδότησης και της επικίνδυνης υποστελέχωσης, με την διοργάνωση σχετικού Συλλαλητηρίου και τις επαφές τις παραστάσεις και παρεμβάσεις που θα πρέπει να κάνουμε σε όλους τούς τοπικούς φορείς για όλα αυτά τα προαναφερόμενα.
  • Στην ανάγκη δρομολόγησης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ειδικά για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στην καθημερινή μας λειτουργία και βεβαίως προκήρυξη σχετικής 4ωρης ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με παράλληλη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην πύλη του Νοσοκομείου και την Υ.Πε, όπου να κληθούν και οι φορείς της πόλης μας.
  • Στις διώξεις και απειλές ενάντια σε Εργαζόμενους και Συνδικαλιστές. Απειλές στην 6η Υ.Πε σε Εργαζόμενους και Συνδικαλιστές από τον εκεί Νομικό Σύμβουλο και διώξεις σε Συνδικαλιστές στο ΠΠΝΡΙΟΥ από την εκεί Διοίκηση. Διώξεις και απειλές για τις οποίες θα πρέπει να πάρουμε θέση
                 Στη συνέχεια:
        Μετά από σχετικές ερωτήσεις και τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ, όπου πέρα από τα προαναφερόμενα, τα μέλη της Ε.Σ.Υ έθεσαν προς συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης, το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ που γίνεται την 1η του Νοέμβρη στην Αθήνα, αλλά και την έκδοση ψηφίσματος για το Νομοσχέδιο που αφορά τα οικονομικά των κομμάτων και αφού ακολούθησε η απαραίτητη σχετική διαλογική συζήτηση, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:
  • Εάν και εφ΄ όσον μέσα στις επόμενες ημέρες δεν ξεκινήσουν οι σταματημένες λόγω οφειλής εργασίες του 7ορόφου κτιρίου, ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι Δήμαρχοι Πατρέων-Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, το Εργατικό Κέντρο, το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ και τα Σωματεία των Νοσοκομείων της περιοχής μας, με σκοπό και στόχο την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ όλων μας στο αρμόδιο Υπουργείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
  • ΣΥΣΚΕΨΗ Συνδικαλιστικών Στελεχών και φορέων την Τετάρτη 22/10/14 για την διοργάνωση ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ στην ΠΑΤΡΑ για τα προβλήματα των Νοσοκομείων και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτά, τις διαδικασίες που θα πρέπει να προηγηθούν γι΄ αυτό και το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα γίνει το σχετικό κάλεσμα και η κινητοποίηση, με παράσταση όλων πριν απ΄ αυτήν στον νέο Διοικητή της 6ης Υ.Πε, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ιδιαιτέρως για τις απειλές, τις επιθέσεις, την τρομοκρατία και τις διώξεις, που υπάρχουν και ασκούνται στα όρια της 6ης Υ.Πε.
  • 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Νοέμβρη για το ΚΤΙΡΙΑΚΟ και τις ΕΛΛΕΊΨΕΙΣ σε προσωπικό, αναρτώντας παράλληλα σχετικό πανώ στην είσοδο του Νοσοκομείου.
  • ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των Μελών μας, πριν από την προαναφερόμενη κινητοποίηση με σκοπό και στόχο την επιτυχία της αλλά και την καταγραφή των προβλημάτων και τις επιπτώσεις στην καθημερινή μας λειτουργία από τις ελλείψεις προσωπικού.
  • Την κατά πλειοψηφία απόρριψη της συμμετοχής μας στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ, λόγω της παραταξιακής διοργάνωσης. Ένα Συλλαλητήριο που αποδεχθήκαμε ότι αναδεικνύει τα προβλήματα, αλλά που δυστυχώς τα εγκλωβίζει στην στενή παραταξιακή λογική.
  • Την έκδοση σχετικού καταγγελτικού ψηφίσματος για το νομοσχέδιο που αφορά τα οικονομικά των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: