Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Οι Αποφάσεις της χθεσινής ΣΥΣΚΕΨΗΣ των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ του χώρου της Υγείας.

         Πραγματοποιήθηκε χθες στο Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ, η ΣΥΣΚΕΨΗ των Σωματείων των Νοσοκομείων της Πάτρας, της 6ης Υ.Πε, της ΕΙΝΑ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ και Εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ.
        Στη ΣΥΣΚΕΨΗ αυτή, συζητήθηκαν όλα εκείνα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Νοσοκομεία της περιοχής μας, αλλά και οι Εργαζόμενοι σ΄αυτά, οι Εργαζόμενοι στην 6η Υ.Πε και οι Ιατροί, προβλήματα όπου προστίθεται και εκείνα της τρομοκρατίας του εκφοβισμού, των απειλών κλπ παρεμβάσεων, που για τον χώρο μας σ΄ αυτήν την φάση,  όπως κατατέθηκε απ΄ όλους, εκφράζονται από τον Νομικό Σύμβουλο της 6ης Υ.Πε, ο οποίος έχει ξεπεράσει κάθε όριο δικαιοδοσίας και ανοχής.
         Για όλα αυτά ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να δράσουμε ΑΜΕΣΑ, όλοι μαζί και μάλιστα σε δύο επίπεδα και φάσεις. 
α). Η πρώτη και ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, θα έχει να κάνει με τα προβλήματα που δημιουργεί σε όλους μας και ιδιαιτέρως στους Συναδέλφους Εργαζόμενους στις Υπηρεσίες της 6ης Υ.Πε, ο Νομικός Σύμβουλος της 6ης Υ.Πε, με την ανοχή ίσως και την κατεύθυνση των Διοικούντων, οι οποίοι αν και γνωρίζουν τα προβλήματα δεν έχουν παρέμβει για να τον συνετίσουν και να περιορίσουν την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ δράση του στις αρμοδιότητές του, τα καθήκοντά του και τις  Δικαιοδοσίες του.
          Γ΄ αυτήν την κατάσταση αποφασίσαμε, με την συμμετοχή και παρουσία της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ, να επιδιώξουμε σειρά επαφών - συναντήσεων και δράσεων, όπως:
        - Συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας και τις Εισαγγελικές Αρχές, όπου θα ζητήσουμε την παρέμβασή τους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους και ιδιαιτέρως την προστασία μας στις προκλήσεις- τις απειλές- τις συμπεριφορές κλπ παρεμβάσεις του προαναφερόμενου Νομικού Συμβούλου.
           - Συνάντηση με τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης, όπου θα ζητήσουμε να σταματήσει ΑΜΕΣΑ αυτή η προαναφερόμενη τρομοκρατία σε βάρος των Συνδικαλιστών και των Εργαζόμενων της περιοχής μας και βεβαίως την αποπομπή του Συγκεκριμένου Νομικού Συμβούλου ΑΜΕΣΑ από την 6η Υ.Πε.
     - ΚΑΤΑΛΗΨΗ των υπηρεσιών της 6ης Υ.Πε, σε ένδειξη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την προαναφερόμενη ΑΣΥΔΟΤΗ ΣΤΑΣΗ του Νομικού Συμβούλου, με ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από την 6η Υ.Πε με το σύνθημα ¨ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΑΝΤΙΔΡΩ και ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ ¨.
          - Συνάντηση με την Διοίκηση της 6ης Υ.Πε, όπου θα ζητήσουμε την ΑΜΕΣΗ και ΑΚΑΡΙΑΙΑ παρέμβασή της γι΄αυτό το πρωτόγνωρο και πανελλαδικά μοναδικό φαινόμενο που υπάρχει στην 6η Υ.Πε και βεβαίως σχετική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ όλων μαζί εκεί στους χώρους της 6ης Υ.Πε.
          - Συνάντηση με την ΕΣΗΕΠΗΝ για αντίστοιχα σχετικά προβλήματα που έχουν μεταφερθεί και σ΄ αυτόν τον κλάδο.
β). Σε δεύτερη φάση αναδεικνύουμε τα προβλήματα των Νοσοκομείων της περιοχής μας και γενικότερα του χώρου της Υγείας, προβλήματα που αγγίζουν και αφορούν όλους  μας.
                    Για τον σκοπό αυτό προτάθηκαν οι παρακάτω δράσεις
- ΣΥΝΤΑΞΗ και ΔΙΑΝΟΜΗ,  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ-ΚΑΛΕΣΜΑ προς τους πολίτες και τους φορείς.  
- Επαφές  με τους Δημάρχους και τους φορείς της περιοχής μας και βεβαίως  παράστασή ΟΛΩΝ μας
  στα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού μας και το Περιφερειακό.
- ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν και τα πρωτοβάθμια Σωματεία του
  Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα
με σκοπό και στόχο, πέρα από την ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ενός μεγάλου ΠΑΝΑΧΑΪΚΟΥ-ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ , την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ στο Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης που ΝΟΣΕΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ.
         Όλα αυτά, για την καλύτερη οργάνωση-επιτυχία και συμμετοχή όλων, αποφασίστηκε να συζητηθούν στα Διοικητικά μας Συμβούλια και αφού παρθούν οι σχετικές αποφάσεις να επανέλθουμε για την οριστικοποίηση των δράσεων μας, που είναι πλέον μονόδρομος στην κατάσταση που έχουμε περιέλθει και στις εξελίξεις που θα έλθουν με την λειτουργία της ΕΣΑΝ ΑΕ και όχι μόνον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: