Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Το Σωματείο μας για την ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που βάζει τέλος στην ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ του ΔΝΤΗ της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

        Ο απερχόμενος διοικητής της 6ης Υ.Πε, ο κος  Κατσίβελας στην τελευταία του  Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, με τις θορυβώδεις του ανακοινώσεις, έκανε μεταξύ άλλων και δηλώσεις που αφορούσαν την ακομμάτιστη και αντικειμενική θητεία την οποία διήγαγε στην 6ηΥΠΕ.
        Πριν όμως στεγνώσει το μελάνι των δηλώσεων του, έρχονται απανωτά γεγονότα να διαψεύσουν τις δηλώσεις του, γεγονότα που αναδεικνύουν την αναντιστοιχία των έργων και των λόγων του συγκεκριμένου ΑΝΔΡΟΣ.
     Κατ΄ αρχήν μιλάμε για την απόφαση του Δικαστηρίου, σε σχέση με την απόφαση της  τοποθέτησης Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας στον Αγ. Ανδρέα. Μια τοποθέτηση που τότε (22/7/13) την είχαμε ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ως επιλογή που δεν είχε να κάνει με ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, αλλά ως προϊόν ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, που ΠΑΡΑΒΙΑΖΕ ΣΟΒΑΡΑ την ΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, μια τοποθέτηση που απερρίφθη πλέον και Δικαστικά.
       Τι έχει να πει λοιπόν γι΄ αυτήν την εξέλιξη ο κος Κατσίβελας, που τότε υπεραμυνόταν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την ¨ορθότητα¨ των αποφάσεών του;  Θα ακολουθήσει τον δρόμο της σιωπής για να τα πει στην αίθουσα των δικαστηρίων γι΄ αυτή την επιλογή του την οποία σύσσωμος ο Ιατρικός κόσμος της Πάτρας και τα συλλογικά όργανα τον εγκαλούσαν πριν ένα χρόνο. Σας παραδίδουμε την απόφαση του δικαστηρίου καθώς και σειρά δημοσιευμάτων του Τύπου. Εδώ θα ήθελα να αναφέρουμε ότι υπήρχε δεδικασμένη ανάλογη περίπτωση στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ όπου όλο το ΔΣ κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου αν και είχε αποσύρει την απόφαση του τότε. Υπάρχουν γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβούλου για το θέμα του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ; και ποιες είναι αυτές; Είναι ταυτόσημες μ΄αυτές για το ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ; και τι έχει να πει τώρα;
         Βέβαια ανάλογες ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ από την πλευρά του Κου Κατσίβελλα, που ήθελε να αυτοχρισθεί ΚΥΝΗΓΟΣ των ¨ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΩΝ¨, ήταν επίσης:
1.   Η περίπτωση που κατήγγειλε η Δικηγόρος των  Αθηνών σε σχέση με την δίκη στο Καραμανδάνειο της χορήγησης ψευδών βεβαιώσεων, από Νεοδημοκράτη ιατρό. Η δικηγόρος τον κατακεραυνώνει με σειρά εγγράφων που θα σας γνωστοποιήσουμε στη συνέχεια. Τι έπραξε ο κος Κατσίβελας και τι θα πράξει τώρα.
2.   Η περίπτωση της τοποθέτησης του Διευθυντή της Παθολογικής στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ. Τι έχει να μας πει και τι έλεγχο νομιμότητας έκανε στον υποδιοικητή του Νοσοκομείου. Έπρεπε να παρέμβει ο ίδιος ο Υπουργός για να ανακληθεί. Πάλι ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ. Τυχαίο και αυτό;

3.     Γιατί ο κος Κατσίβελας εμπόδιζε και μάλιστα αναδρομικά τους Διοικητές των Νοσοκομείων να τοποθετούν για αναπλήρωση καθηκόντων προϊσταμένους, αφήνοντας ακέφαλα τα τμήματα. Θα σας παραδώσουμε το σχετικό έγγραφο. Μήπως για τις αρρυθμίες των Νοσηλευτικών Μονάδων υπάρχουν ευθύνες και ποιος θα τις αποδώσει στον κο Κατσίβελλα; Δυστυχώς ο κος Κατσίβελας, ο κυνηγός των μη δεξιών Συνδικαλιστών,  ενήργησε στην 6η ΥΠΕ σαν πολιτικός των δεκαετιών του 1950 και 1960, θυμίζοντας μας εικόνες από την ταινία με τον Μαυρογιαλούρο.
   Βέβαια γνωρίζουμε ότι σε αυτές τις αποφάσεις υπήρχαν και στενοί συνεργάτες ένα είδος Διευθυντηρίου στην 6η ΥΠΕ (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΞΗΡΟΥ- ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ). ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΛΕΠΙΔΑ; Θα μας απαντήσει ο κος Κατσίβελας;
    ΤΕΛΟΣ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΥΠΕΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
            ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Κον ΣΤΑΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: