Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Με συγκρατημένη αισιοδοξία επέστρεψαν από το ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας οι τοπικοί φορείς ης Αιγιάλειας.

         Με συγκρατημένη αισιοδοξία, πως τα πράγματα θα καλυτερέψουν κάπως στις δομές υγείας στην Αιγιάλεια, επέστρεψαν από το ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και γιατροί Μαρία Τσουκαλά και Δημήτρης Μπούνιας και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος, που έκλεισε και το πολυπόθητο ραντεβού με τον υπουργό.
“Δεν υπάρχει ούτε ως σκέψη το ενδεχόμενο κλεισίματος του Νοσοκομείου Αιγίου” ήταν η απάντηση του Υπουργού στο καυτό ερώτημα των αιγιαλέων αιρετών, μετά τη φημολογούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου, φήμη που ενισχύεται και από την υποστελέχωση αλλά και τα μειωμένα κονδύλια και τις ελλείψεις που τέθηκαν υπόψιν του κ. Βορίδη, ενώ έγινε συζήτηση και για την πρωτοβάθμια δομή υγείας, δηλαδή το ΠΕΔΥ. Όπως τόνισε ο Υπουργός, στόχος του Υπουργείου είναι σύντομα να ενισχυθούν τα ΠΕΔΥ όλης της χώρας με ιατρικό προσωπικό (και όχι μόνο), ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία αλλά και να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών οι πολύ αξιόλογες υποδομές στα πρώην πολυϊατρεία της χώρας.
Παράλληλα, όσον αφορά στα οικονομικά των νοσοκομείων, ο κ. Βορίδης ενημέρωσε πως θα ενισχυθούν με ποσό από τα “αδιάθετα” του προϋπολογισμού και μάλιστα σύντομα, καθώς υπάρχει θετική εισήγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Από το συνολικό ποσό, αναλογούν και κάποια χρήματα για το Νοσοκομείο του Αιγίου για την κάλυψη εξόδων. 
“ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ”
Εντύπωση προκαλεί πάντως, η άγνοια που δήλωσε ο Υπουργός Υγείας για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο του Αιγίου. Προφανώς λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, έδειξε έκπληκτος όταν του επισημάνθηκε πως το νοσηλευτικό ίδρυμα μένει σύντομα με μόλις δύο αναισθησιολόγους, την ίδια ώρα που τα χειρουργεία λειτουργούν σε 24ωρη βάση και 365 μέρες το χρόνο, όπως και όταν άκουσε και για την υπολειτουργία κατά τις βραδινές ώρες, του μικροβιολογικού και ακτινολογικού εργαστηρίου. Ο ίδιος υποσχέθηκε πως θα καταβάλει προσπάθεια για να καλυφθεί η θέση του ενός αναισθησιολόγου που θα φύγει εντός των ημερών από το Αίγιο, υπενθυμίζοντας παράλληλα και την επερχόμενη πρόσληψη 400 ιατρών σε Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.
Ο κ. Βορίδης πάντως, υποσχέθηκε πως θα έχει άμεση επαφή για το θέμα με την 6η ΥΠΕ, προτείνοντας και στον κ. Παναγόπουλο να κλείσει ραντεβού εντός της προσεχούς εβδομάδας με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας, ώστε να αναζητηθούν λύσεις σε συνεργασία με τον καθ’ ύλην αρμόδιο φορέα.
Πηγή: filodimos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: