Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ                                                                    ΑΘΗΝΑ 10/10/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3677
     
                Συνάδελφοι,
          Σύμφωνα με το Ν.1264/82 άρθρο 7 παρ.1 κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα να γίνει μέλος μιας Πρωτοβάθμιας Οργάνωσης του φορέα απασχόλησης και μιας του Επαγγελματικού Κλάδου Απασχόλησης (Κλαδικά Σωματεία).
        Με το άρθρο 17 παρ.2 τα αντιπροσωπευτικά και Κλαδικά Πρωτοβάθμια Σωματεία εγγράφονται στην αντιπροσωπευτική ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ του χώρου. Εν προκειμένω την ΠΟΕΔΗΝ.
        Η εγγραφή τους στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ του χώρου (ΠΟΕΔΗΝ), νομιμοποιεί τη λειτουργία τους. Γι' αυτό εξάλλου τα λειτουργούντα Πρωτοβάθμια Κλαδικά Σωματεία στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και Προνοιακές Μονάδες είναι μέλη της ΠΟΕΔΗΝ (Σύλλογος Τραυματιοφορέων, Τεχνολόγων Παρασκευαστών, Τεχνολόγων Ακτινολόγων, Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Διαιτολόγων, ΔΕ Β. Νοσηλευτών κ.α.).
Δεν επιτρέπεται η σύσταση άλλης αντιπροσωπευτικής ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ στους τομείς της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.
      Γι' αυτό ΨΕΥΤΟ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ που συστήνουν διασπαστές εργαζόμενοι σε εκπλήρωση επιθυμιών της εκάστοτε κυβέρνησης, δεν εγγράφονται στην ΑΔΕΔΥ σύμφωνα με το Ν.1264/82 άρθρο 7 παρ.3.
      Για τους ανωτέρω λόγους δεν θα εγγραφεί ποτέ η διασπαστική ΨΕΥΤΟ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΣΥΝΟ στην ΑΔΕΔΥ. Προσέφυγε στα Δικαστήρια για την εγγραφή της και απορρήφθη.
Ίδια θα είναι η στάση μας προς την διασπαστική ΨΕΥΤΟ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών.
         Οι εργαζόμενοι είναι συσπειρωμένοι όσο ποτέ άλλοτε γύρω από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ, αφενός ενάντια στο Νέο Σύστημα Αξιολόγησης και αφετέρου για την ανατροπή και αντιστροφή των πολιτικών που αμφισβητούν ευθέως το Δημόσιο και Κοινωνικό Χαρακτήρα του ΕΣΥ.
       Η κυβέρνηση επιδιώκει την περαιτέρω συρρίκνωση των εναπομεινάντων θεσμικών, μισθολογικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων, όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης.
       Τέτοιες διασπαστικές κινήσεις ποιόν εξυπηρετούν; Ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης προκειμένου να διασπάσει το κίνημα και να περάσει η πολιτική της.
Δεν τσιμπάνε οι εργαζόμενοι.
        Καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τους Εργαζόμενους να στρέψουν την πλάτη και να τους αντιμετωπίζουν ως τσιράκια των κυβερνώντων. Αυτή η συμπεριφορά τους αρμόζει.
Εάν επεδίωκαν την προώθηση κλαδικών αιτημάτων με συνεννόηση, μαζικότητα και ενότητα θα προωθούσαν τη σύσταση Πρωτοβάθμιου Κλαδικού Συλλόγου ΔΕ Β.Νοσηλευτών με παράλληλο αίτημα εγγραφής στην ΠΟΕΔΗΝ. Όπως έπραξαν τόσοι άλλοι κλάδοι υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: