Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ στον τοπικό τύπο για 409.

      Η κατάσταση που επικρατείστο χώρο της δημόσιας υγείας στην περιοχή, αποτυπώθηκε ανάγλυφα πριν από μια εβδομάδα περίπου στην περίπτωση μια αλλοδαπής η οποία μένει στην Πάτρα μόνη με τα δύο μικρά παιδιά της.
       Η γυναίκα η οποία μέτραγε ώρες για να φέρει στον κόσμο το τρίτο της παιδί - μένει κοντά στο πρώην 409 - τις νυχτερινές προς πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής ένοιωσε τους πρώτους πόνους ενώ έσπασαν και τα νερά της.
     Άγνωστο για ποιο λόγο, δεν ενημερώθηκε ασθενοφόρο για να την μεταφέρει αμέσως στο νοσοκομείο , πράγμα το οποίο και έγινε με μεγάλη καθυστέρηση. Η μεταφορά της στο πρώην 409 έγινε αρκετές ώρες αφότου έσπασαν τα νερά, ενώ μαζί με την επίτοκο στο χώρο του 409 μεταφέρθηκαν και τα δυο μικρά παιδιά της , καθώς δεν είχε που να τα αφήσει.
       Εδώ αρχίζει η ταλαιπωρία της γυναίκας, καθώς παρέμενε στο ισόγειο του 409 επί ώρα, παρόλο που ήταν σε απελπιστική κατάσταση και μαζί με αυτή δίπλα της τα δυο μικρά παιδιά της, αφού δεν είχε βοήθεια από κανένα.
     Το τρομερό της υπόθεση είναι, πως όντας σε κατάσταση απελπισίας, και με τη γυναίκα να κοιλοπονά επί ώρες , κάποιοι ανεγκέφαλοι από το πρώην 409 , με πρόσχημα και το ότι λήγει η εφημερία ,- αφού την άφησαν αρκετή ώρα στο ισόγειο – ήθελαν να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Ρίου για να γεννήσει εκεί.
      Σύμφωνα με πληροφορίες του «κόσμου» ενώ η γυναίκα ήταν σε άθλια κατάσταση, ένας από τους λόγους που δεν είχε μεταφερθεί στον όροφο όπου βρίσκεται η μαιευτική του πρώην 409, αλλά παρέμενε στο ισόγειο, ήταν και η …αλλαγή βάρδιας τραυματιοφορέων.
       Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο «Κόσμος» μπαίνει ευθέως θέμα έκθεσης σε κίνδυνο δύο ανθρώπινων ζωών - τόσο της επίτοκου όσο και του παιδιού που αυτή θα έφερνε στη ζωή – γεγονός που επιβάλει τη διερεύνηση της υπόθεσης και των όσο έχουν καταγγελθεί μέσω προσώπων τα οποία τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν στο χώρο του 409 
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: