Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Πάτρα:Ποιος θα μεταφέρει τα φαγητά, ποιος θα φυλάει... Οι σχετικές στάσεις εργασίας στον Άγιο Ανδρέα για την έλλειψη προσωπικού και τις δυσκολίες χορήγησης των Ρεπό και των Αδειών.

         Νέο κύκλο κινητοποίησης άνοιξε χθες 28/6/16, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΚΝΠ Άγιος Ανδρέας με αιχμή του δόρατος την έλλειψη προσωπικού και την εντατικοποίηση του προσωπικού, όπου μοιραία κάποιες συνέπειες φτάνουν και σε ασθενείς, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Σωματείου.Χθες έγινε τετράωρη στάση εργασίας και κατάληψη, ενώ σήμερα θα επαναληφθεί η στάση εργασίας από 11:00-15:00 και θα γίνει παράλληλη συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου.
      Όπως έχει πει στο thebest.gr o Πρόεδρος του Σωματείου Κώστας Πετρόπουλος από τους 1200 εργαζόμενους έχουν μείνει 650 με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην μπορεί να πάρει ρεπό και άδειες. Οι περισσότερες ημέρες οφείλονται σε μαίες, σε εργαζόμενους στα χειρουργεία και στα εργαστήρια.
     Παράλληλα καταγγέλλει ότι από την Διοίκηση ανατίθενται παράλληλα καθήκοντα και οως σε λίγες μέρες θα προκύψει νέο πρόβλημα, με τη μεταφορά των φαγητών από τα μαγειρεία του 409, στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.
      Λήγουν όπως εξηγεί οι συμβάσεις υπαλλήλων που εκτελούν καθήκοντα οδηγών. Ο Κ. Πετρόπουλος ωστόσο εκφράζει την αντίθεσή του στον σχεδιασμό , τα κενά στους οδηγούς να καλυφθούν από την ασφάλεια του νοσοκομείου, την ώρα που εργαζόμενοι και γιατροί, στα ΤΕΠ δέχονται συχνά επιθέσεις.
    Ο Πρόεδρος των εργαζομένων επισημαίνει την ανάγκη να επιστρέψουν στο νοσοκομείο οι αποσπασμένοι υπάλληλοι στην ΥΠΕ , να γίνει ορθολογικότερη ανακατανομή του προσωπικού, αλλά και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα εργαζομένων σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, να μετακινηθούν στον Άγιο Ανδρέα.
.....................................................................................................................................................Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ του The Best, που έγινε με αφορμή τις κινητοποιήσεις που είχαμε την 28η και 29η του Ιούνη, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: