Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

O Νέος Διοικητής του Νοσοκομείου στην Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Στόχοι και αγωνίες για το διοικητή του "Αγίου Ανδρέα" Θ. Σερεμέτη       Πολύμηνη καθυστέρηση για την επιλογή, πολυήμερη για την δημοσίευση της απόφασης καταγράφεται στην διαδικασία τοποθέτηση των νέων διοικητών του «Αγ. Ανδρέα» και του Καραμανδανείου. Βαδίζουμε στους 8 μήνες που τα δύο νοσοκομεία παραμένουν χωρίς διοίκηση. Σε ότι αφορά το νέο διοικητή του «Αγ. Ανδρέα» Θεόδωρο Σερεμέτη σπεύδει να κερδίσει χρόνο έχοντας ήδη μετακινηθεί στο νοσοκομείο και προσπαθώντας να ενημερωθεί για τα ανοιχτά του θέματα.
         Με την επίσημη τοποθέτηση των δύο διοικητών, Θεόδωρου Σερεμέτη και Βασιλικής Γεωργιοπούλου (Καραμανδάνειο), συμπληρώνονται τα κενά που υπάρχουν στον τοπικό διοικητικό υγειονομικό μηχανισμό. Οταν η διαδικασία τοποθέτησής τους ολοκληρωθεί -καθώς εκκρεμεί η δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ- θα μπορέσει και η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να προχωρήσει στην οργάνωση των νοσηλευτικών δομών της περιοχής. Μάλιστα, εάν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του πολυώροφου κτιρίου του «Αγ. Ανδρέα» θα απαιτηθεί και ανασχεδιασμός.
       Πάντως, ο νέος διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Θεόδωρος Σερεμέτης, μιλώντας στην «Π», ανακοίνωσε ότι ως προτεραιότητά του έχει θέσει «τη λειτουργία του πολυώροφου κτιρίου εντός του 2016. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να συγκεντρώσουμε τις κλινικές που στεγάζονται σήμερα στο 409 και στο Νοσημάτων Θώρακος κι έτσι να αναπτύξουμε ένα ολοκληρωμένο νοσοκομείο. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε, σ' ένα βαθμό, εξοικονόμηση πόρων αλλά και προσωπικού, διότι όλη αυτή η διασπορά δυνάμεων μας εμποδίζει και στο νοικοκύρεμα της κατάστασης».
       Ο ίδιος αναγνωρίζει ότι κρατάει στα χέρια του την τύχη ενός ιδιαίτερα δύσκολου νοσοκομείου από απόψεως κτιριακών υποδομών, αλλά και ελλείψεων προσωπικού όλων των κατηγοριών. Αλλωστε, μέχρι το 2009 εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, οπότε έχει γνώση των υγειονομικών δεδομένων της περιοχής.
         Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πελοπόννησος", κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://files.acrobat.com/a/preview/6a9644e6-795b-457c-af82-e3c2f4259754

Δεν υπάρχουν σχόλια: