Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Η ΠΟΕΔΗΝ για τα Κυβερνητικά σχέδια για κατάργηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

       Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας την 6-7-2016, διαπιστώθηκε πέραν της απαράδεκτης και επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Δημόσιας Υγείας εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, η πολιτική Υγείας της Κυβέρνησης για καταργήσεις Νοσοκομείων, μέσω του ανασχεδιασμού του Υγειονομικού Χάρτη.
Αν και κλήθηκε ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. δεν παρέστη στην προαναφερόμενη συνεδρίαση, με προφανή πρόθεση να αποφύγει τη δημόσια κατακραυγή. Παρέστη ο Υποδιοικητής της ΥΠΕ, ο οποίος εξέφρασε προσωπικές απόψεις. Πρότεινε μεταξύ των άλλων, την αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Προεκλογικά η κυβέρνησή διακήρυττε ότι δεν διαπραγματεύεται ούτε μία κλίνη λιγότερη στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Σε διαβούλευση ενός τόσου σοβαρού θέματος όπως η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, οι θέσεις του εκπροσώπου της κυβέρνησης είναι πολιτικές και υπεύθυνες και σε καμμία περίπτωση προσωπικές.
Στη συνέχεια μέσω του τοπικού τύπου ζήτησε δημόσια συγνώμη όπως ο ίδιος είπε για το ατόπημά του, υποβάλλοντας ταυτόχρονα την παραίτησή του στο Υπουργό Υγείας. Ο Υπουργός με Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε τη συνέχιση και την αναβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, παραθέτοντας στοιχεία που σαφώς δεν πιστοποιούν αναβάθμιση.
Μετά από δύο μέρες σιωπής ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. με δηλώσεις διαψεύδει τον Υποδιοικητή χωρίς όμως να κάνει δεκτή την παραίτησή του. Που είναι η πολιτική ευαισθησία; Η διγλωσσία και η υποκρισία στο έπακρο !!!!
Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση υποβαθμίζει και συρρικνώνει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και συνολικά το ΕΣΥ.
Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες δεν πιστεύουν στα μάτια τους με αυτά που βλέπουν.
Η κυβέρνηση θα βρει απέναντι της εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες σε περίπτωση υλοποίησης των σχεδίων της για κατάργηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων (Αμαλιάδας, Μεσολογγίου κ.α.).
                                      Από την Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: