Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Αρπάχτηκαν με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ - Ενταση και φωνές

1     Πανικός προκλήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τους εκπροσώπους υγειονομικών φορέων και αιρετών της Ηλείας, μετά την άποψη που εξέφρασε κατά την τοποθέτησή του ο υποδιοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Δημήτρης Κωστακιώτης πως «πρέπει να γίνει η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας» καθώς τα προβλήματα και η υποστελέχωση είναι μεγάλη και δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο του.
     Άμεση ήταν η αντίδραση και οι φωνές τόσο του Βασίλη Μιχαλόπουλου , προέδρου του Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας όσο και του Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Ηλείας Μανώλη Αγιομυργιαννάκη πως είναι απαράδεκτο να εκφράζεται από επίσημα χείλη της Υγειονομικής Περιφέρειας πως θέλουν να κλείσει ένα τόσο σημαντικό νοσηλευτικό ίδρυμα, αυτό της Αμαλιάδας.
      Ο κ. Κωστακιώτης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα λεγόμενά του απαντώντας πως πρόκειται για προσωπική του άποψη και τότε είναι που έγιναν πιο έντονες οι φωνές από περισσότερους παρευρισκόμενους πως δεν βρισκόταν στη συνεδρίαση για να μιλήσει επί προσωπικού, αλλά για να εκφράσει την άποψη της ΥΠΕ.
      Το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας που προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα σημειώνοντας πως εμείς μένουμε στη δέσμευση του ίδιου του Υπουργού πριν από λίγες ημέρες πως δεν υπάρχει περίπτωση λουκέτου στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.
      Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, από την πλευρά του, σε έντονο ύφος σημείωσε πως «είστε εδώ προσκεκλημένος ως εκπρόσωπος της ΥΠΕ και μόνο με αυτή την ιδιότητα, ότι κι αν λέτε σπεύδοντας να το καλύψετε λίγο με την άποψη, εμένα δε με πείθει. Μέχρι σήμερα δεν είχε τεθεί ποτέ το θέμα για κλείσιμο της μονάδας αυτής και σήμερα το ακούμε έστω και «σαν προσωπική άποψη» από επίσημο πρόσωπο. Φοβάμαι ότι ανοίγεται ένας δρόμο για να ακολουθηθεί και από άλλους. Δεν δεχόμαστε τίποτα άλλο παρά αυτό: Θα πρέπει σήμερα ή αύριο να διαψευστούν από τον Υπουργό, τον Υφυπουργό, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ αυτά που είπατε».
     Να σημειωθεί πως συζητείται αυτή την ώρα το πρώτο θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που αφορά στα προβλήματα της Υγείας στη Δυτική Ελλάδα. 
Aναδημοσίευση από Dete.gr
                                                       ................................................................................
       Μετά τα προαναφερόμενα δείτε τι ακολούθησε:

Ο Δ. Κωστακιώτης ζητά δημόσια συγγνώμη                 

             Μετά τη χθεσινή του τοποθέτηση περί προσωρινής αναστολής λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στο Περιφερειακό Συμβούλιο που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σήμερα (μία ημέρα μετά) ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης, μιλώντας στο achaianews έκανε λόγο για «ατόπημα» και ζήτησε δημόσια συγγνώμη. Παράλληλα, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του διοικητή.
Ο κ. Κωστακιώτης ανέφερε ότι στη σύσκεψη εξέφρασε μια προσωπική του άποψη, υποστηρίζοντας ότι είναι προτιμότερο να υπάρχει μία μονάδα υγείας που θα λειτουργεί σωστά, παρά δύο που θα υπολειτουργούν.
      Δείτε και το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
http://achaianews.gr/index.php/videos/flash-news/25045-για-ατόπημα-κάνει-λόγο-ο-κ-κωστακιώτης-δείτε-το-ρεπορτάζ-του-besttv-αχαϊας
Υπουργείο Υγείας: Δεν κλείνει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας
Το υπουργείο Υγείας διαψεύδει φήμες περί αναστολής της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και σε ανακοίνωσή του, διαβεβαιώνει τους τοπικούς φορείς ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο στελεχιακής ενίσχυσης του εν λόγω νοσοκομείου.
Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου:
      «Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει τους πολίτες της Αμαλιάδας και γενικότερα του Νομού Ηλείας, ότι ουδέποτε ήταν, είναι ή θα είναι στη βούληση και στο σχεδιασμό του Υπουργείου, η παύση ή η αναστολή, έστω και προσωρινή, της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας καθώς και οποιουδήποτε άλλου νοσοκομείου της χώρας» ξεκαθαρίζει η ανακοίνωση.
     Το υπουργείο Υγείας μάλιστα, αναφέρει ότι μετά από 5 χρόνια αποδυνάμωσης των νοσοκομείων από στελεχιακό δυναμικό, σήμερα υλοποιεί τις δεσμεύσεις του για ενίσχυση της στελέχωσης των Δημόσιων Δομών Υγείας.
      Στα πλαίσια αυτά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας ενισχύεται με 1 Θέση Επικουρικού Χειρουργού η οποία έχει ήδη καλυφθεί, 2 Θέσεις Μόνιμων Ιατρών – Παθολόγων ΕΣΥ οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί και θα προκηρυχθούν άμεσα, 1 Θέση Επικουρικού Αναισθησιολόγου η οποία έχει ήδη ανοίξει από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια (6η Υ.ΠΕ.) και σύντομα θα καλυφθεί, 1 Θέση Φαρμακοποιού, 2 Θέσεις ΤΕ Ραδιολογίας/Ακτινολογίας, 1 Θέση Τεχνικού ΔΕ με ειδικότητα εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου από τις προκηρύξεις 4κ και 5κ του ΑΣΕΠ, για τις οποίες έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων και βρίσκονται στο στάδιο του διορισμού, 1 Θέση Διοικητικού ΤΕ,1 Θέση Υδραυλικού ΥΕ και 1 Θέση Βοηθ. Υγειονομικού Προσωπικού ΥΕ, οι οποίες είναι θέσεις επικουρικού προσωπικού και η διαδικασία κάλυψής τους βρίσκεται στο στάδιο της επιλογής από την 6η Υ.ΠΕ.
                                                      .....................................................
Μετά  απ΄ όλα αυτά εμείς ποιόν να πιστέψουμε ......και τι  απ΄ όλα αυτά........

Δεν υπάρχουν σχόλια: