Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΗΜΕΡΑ τα θέματα ΥΓΕΙΑΣ

    Σας κάνουμε γνωστό ότι το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ του ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, έχει προγραμματίσει να ασχοληθεί με τα Πρτοβλήματα του Χώρου της Υγείας. 
     Για το σκοπό αυτό, εστάλη η παρακάτω σχετική πρόσκληση στο Σωματείο μας, προκειμένου να παραβρεθούμε και να εκθέσουμε τα ζητήματα που αφορούν το Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, για το οποίο  οφείλουμε να υπενθυμίσουμε την μεγάλη συμπαράσταση και στήριξη που δίνει η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ, μια στήριξη που εμπράκτως φαίνεται:
   - τόσο στις απο κοινού συναντήσεις που έχουν γίνει με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας για τα ζητήματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης του Νοσοκομείου μας, 
    -  όσο και ιδιαιτέρως στα ΚΤΙΡΙΑΚΑ μας ζητήματα, τα οποία οφείλουμε να επισημάνουμε οτι προχωρούν με χρηματοδοτήσεις της περιφέρειας, η οποία παρακολουθεί από κοντά το συγκεκριμένο έργο και πιέζει για την άμεση επαναλειτουργία του.

       ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             ΠΑΤΡΑ:  01-7-2016 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                  Αριθ.Πρωτ.: 174298/273                 
ΘΕΜΑ: « Πρόσκληση σε συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας».
       Σας καλούμε την Τετάρτη 06-7-2016 και ώρα 15.00΄, στη συζήτηση του 1ου Θέματος Ημερήσιας Διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τίτλο: «Λειτουργία του Συστήματος Υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».
    Η εν λόγω Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής).
                                                                    Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                 του  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                                         ...............................................................................
     Σχετική μ΄ αυτήν την Συνεδρίαση η παρακάτω ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Προέδρου του Σωματείου μας και Περιφερειακού Συμβούλου Κώστα Πετρόπουλου
    ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
          ΔΥΤ.  ΕΛΛΑΔΑΣ
                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 
           Χωρίς καμιάν αμφιβολία η  συζήτηση των προβλημάτων της υγείας που θα γίνει στην αυριανή συνεδρίαση του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δυτικής Ελλάδας, μπορώ να πω ότι γίνεται στην πιο κατάλληλη στιγμή και αυτό το λέω λαμβάνοντας υπ' όψιν μου δύο σοβαρές παραμέτρους.
·       Η μεν μία έχει να κάνει με την κατάσταση που  βρίσκεται ο Δημόσιος τομέας υγείας, μια κατάσταση όπου το Ε.Σ.Υ νοσεί βαθύτατα, από τις απαράδεκτες πολιτικές της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.
·       και η άλλη που έχει να κάνει με τον υπό διαμόρφωση Υγειονομικό χάρτη, που φαίνεται να θέλει την περαιτέρω συρρίκνωση του Δημόσιου τομέα υγείας και στην περιοχή μας.    
     Βάσει των προαναφερόμενων, θεωρώ κομβικής και βαρύνουσας σημασίας την αυριανή συζήτηση του περιφερειακού Συμβουλίου, δεδομένου ότι στην περιφέρειά μας έχουμε: 
ü Νοσηλευτικές μονάδες που κινδυνεύουν, αν όχι με κλείσιμο αλλά σίγουρα με σοβαρή συρρίκνωση. Νοσηλευτικές μονάδες υποβαθμισμένες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής μας και που δυστυχώς δεν στηρίζονται από την πολιτεία, το επίσημο κράτος, παρά τις απελπιστικές κραυγές αγωνίας των φορέων της Υγείας, των Εργαζόμενων και όχι μόνον.
ü Νοσηλευτικές μονάδες που βιώνουν έντονα τα χαρακτηριστικά της υποστελέχωσης σε Ιατρικό - Νοσηλευτικό κλπ προσωπικό, γεγονός ανεπίτρεπτο, επικίνδυνο και καταδικαστέο.
      Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που όντως την ενδιαφέρει ο Δημόσιος τομέας Υγείας της περιοχής μας, που πραγματικά θέλει την πλήρη και σωστή λειτουργία του, έχει έμπρακτα αποδείξει ότι στηρίζει αυτόν τον πολύπαθο Δημόσιο Τομέα Υγείας:     
Ø Με την διάθεση αρκετών πιστώσεων, τόσο για τα κτιριακά προβλήματα αυτών των μονάδων, όπως η πολύ σημαντική συμβολή της στον Αγ. Ανδρέα, το ΝΝΘ και όχι μόνον, όσο και για την αγορά σημαντικότατου εξοπλισμού γι αυτά, αλλά και για την ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ. 
Ø  Με τις πάμπολλες  παρεμβάσεις της στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας, τόσο με δικές της πρωτοβουλίες όσο και συμπαραστεκόμενη σε σχετικές πρωτοβουλίες των Εργαζόμενων για όλα τα προαναφερόμενα και όχι μόνον.
    θέλω να πιστεύω και αυτό θα επιδιώξω και εγώ, απ' αυτήν την αυριανή συνεδρίαση,  την σχετική συζήτηση που θα γίνει, να βγει κάτι σημαντικό και ουσιαστικό. Ευελπιστώ υπό το βάρος των προβλημάτων, όπου το επίσημο κράτος  δυστυχώς δεν στηρίζει τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ, κάτι που θα έπρεπε να κάνει ειδικά σ΄ αυτές τις περιόδους της κρίσης, όπου ολοένα και πιο πολλοί πολίτες προτιμούν τα Δημόσια Νοσοκομεία, με την προαναφερόμενη πρωτοβουλία της περιφέρειας να προκύψει κάτι σημαντικό για τις πολύπαθες Νοσοκομειακές μονάδες της περιοχής μας και τα εγκαταλελειμμένα Κέντρα Υγείας.
      Με την συμμετοχή όλων μας, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε κάτι καλύτερο για τις πολλές αλλά εγκαταλελειμμένες Νοσοκομειακές μονάδες της περιοχής μας.
                                                                   O ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
                                                                                                          k΄   ΠΡΟΕΔΡΟΣ  των  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
                                                                                                                του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ.
                                                                                                                    ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: