Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Σωματείου μας για την ΠΩΛΗΣΗ των Δανείων.

Αριθμ. Πρωτ:..........138.        ΠΡΟΣ: - ΑΔΕΔΥ.
Πάτρα………....21.6.16.                     - ΠΟΕΔΗΝ                                                                 
                    Συνάδελφοι
          Σε  λίγες ημέρες, απ΄ ότι φαίνεται, η Κυβέρνηση θα δώσει όλα τα δάνεια των Ελλήνων κοψοχρονιά στα ξένα κερδοσκοπικά funds. Δυστυχώς οι κυβερνώντες υπό την πίεση της Τρόικας, ανοίγουν την κερκόπορτα στα funds και πλέον (μέσω πώλησης ή διαχείρισης) όλα τα δάνεια των ελλήνων θα μπορούν να περνάνε στα νύχια των κερδοσκόπων: κόκκινα και εξυπηρετούμενα, στεγαστικά και καταναλωτικά, πρώτης κατοικίας και επιχειρήσεων… ΟΛΑ.
          Η τακτική των αρπακτικών funds είναι γνωστή: μυρίζονται λαβωμένες από την κρίση χώρες, αγοράζουν τα δάνεια του κόσμου κοψοχρονιά (από 5%) από τράπεζες που θέλουν να τα ξεφορτωθούν, απαιτούν πλήρη εξόφληση (στο 100% συν τόκους) και με την πρώτη ευκαιρία κάνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Με αυτό τον τρόπο ξεκοκαλίζουν σπίτια και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο: από την Ισπανία μέχρι την Ιρλανδία. 
        Όπως αντιλαμβάνεστε,  αφού ¨αγοραστούν¨  αυτά τα δάνειά, θα αρχίσουν οι  πιέσεις με μαζικούς και μάλιστα ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, η αρπαγή δηλ. των σπιτιών και των περιουσιών των πολιτών, συνεπώς και των Δημοσίων Υπαλλήλων.
       Απέναντι σ΄ αυτήν την κατάσταση που σίγουρα θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και στην χώρα μας θα πρέπει ως ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ να παρέμβουμε, ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ για να μπει ο άκρως απαραίτητος φραγμός.
       Μπορεί δηλ. η ΑΔΕΔΥ να ξεκινήσει την παρέμβασή της, μέσα και από την συλλογή υπογραφών απ΄ όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους και όχι μόνον, προκειμένου να απαιτήσει το σταμάτημα των προαναφερόμενων διαδικασιών ή αν το θέλετε να πιέσουμε για να δώσει η κυβέρνηση πρώτα το δικαίωμα στους έλληνες να ξεχρεώσουν οι ίδιοι τα δάνειά τους σ΄ αυτές τις εξευτελιστικές τιμές που θα πωλούνταν στα funds.
       Γνωρίζουμε βεβαίως όλοι μας ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πανίσχυρα διεθνή συμφέροντα. Γι’ αυτό τον λόγο ζητάμε την ανάληψη των σχετικών πρωτοβουλιών από την ΑΔΕΔΥ, έτσι ώστε να βρεθεί η κυβέρνηση μπροστά σε μια μαζική κινητοποίηση πολιτών, όπου χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: