Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Μπλοκάρουν τη λειτουργία του ΕΣΥ οι προσλήψεις των 12μηνιτών

      «Μπλοκάρουν» την λειτουργία του ΕΣΥ οι προσλήψεις των 12μηνητών! Από τους 4.000 ωφελούμενους του προγράμματος του ΟΑΕΔ, 12μηνης απασχόλησης, ήδη στα νοσοκομεία έχουν προσέλθει οι 3.150. Είναι μακροχρόνιοι άνεργοι και στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν έχουν εμπειρία στο χώρο της Υγείας.
      Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι περισσότεροι τοποθετήθηκαν σε βαριά νοσηλευτικά τμήματα ως τραυματιοφορείς, νοσοκόμοι και βοηθοί θαλάμου, χωρίς καμία εμπειρία ή σύντομη εκπαίδευση. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, οι νεοπροσληφθέντες είναι άτομα προχωρημένης ηλικίας και άσχετων ειδικοτήτων. Ενδεικτικά:
      Συμβασιούχος, πρώην βιοτέχνης ανέλαβε ως μεταφορέας ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της περιφέρειας. Δεν προηγήθηκε κάποια εκπαίδευση πριν αναλάβει τη μεταφορά των ασθενών στην εντατική.
    Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ανέλαβε τραυματιοφορέας ετών 67!
       Σε άλλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, συμβασιούχος βοηθός θαλάμου, δεν άντεξε και παραιτήθηκε δύο μέρες μετά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
       Σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας, σύμφωνα με εργαζόμενους προσελήφθησαν 27 άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την υγεία και «βιοπορίζονταν σε διάφορα επαγγέλματα, χειρωνακτικά, από οικοδόμοι και οδηγοί φορτηγών, μέχρι κομμώτριες, και που πια βρίσκονται κοντά στην σύνταξη αλλά δεν έχουν τα απαραίτητα ένσημα».
      Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για μόνιμες θέσεις αλλά για θέσεις κοινωφελούς εργασίας, 12μηνης διάρκειας, που σημαίνει ότι σε λίγους μήνες ασθενείς και μόνιμο προσωπικό θα βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με το τέρας των ελλείψεων και των κενών στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.
       Αρχικά η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με τα 48,8 εκατ. ευρώ, που εισπράχθηκαν από την πρώτη δόση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Τελικά, οι 4.000 προσλήψεις γίνονται με με κοινοτικά προγράμματα κοινωφελούς 12μηνης εργασίας.
Αναδημοσίευση από skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: