Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Μια πρώτη απάντηση στα κάθε λογής....παπαγαλάκια.

       Νοιώθουμε την ανάγκη, επειδή προκληθήκαμε, να δώσουμε μιαν απάντηση στους κυβερνητικούς ¨Συνδικαλιστές¨ που δυστυχώς επιδίδονται στην κυβερνητική προπαγάνδα, απέχοντας προκλητικά από τους αγώνες που καθημερινά δίνει το σ.κ για μια σειρά από ζητήματα που μας απασχολούν αυτήν την περίοδο από την σκληρή-αντεργατική και αντιλαϊκή ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.
      Αφορμή γι΄ αυτήν μας την παρέμβαση είναι η προπαγάνδα για την ¨αύξηση των Αργιών-Νυκτερινών και το ζεστό χρήμα στις τσέπες των Εργαζόμενων¨, όπως αρέσκονται να λένε…..των αργιών και νυκτερινών, που δυστυχώς ακόμη δεν έχουν καταβληθεί για το 2017 και όχι μόνον.
           Ποια είναι όμως η αλήθεια, που δεν την λένε…….
    Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το νέο μισθολόγιο που ψήφισε και εφαρμόζει από την 1/1/16, μέσα στις πάμπολλες περικοπές και μειώσεις που έφερε σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους, σε εμας τους Νοσοκομειακούς επέβαλλε 20% περαιτέρω μειώσεις στις αμοιβές των Αργιών και Νυκτερινών.
      Αυτές λοιπόν τις περικοπές, αυτές τις μεγάλες μειώσεις, αντιπάλεψε όσο μπορούσε το δημοσιο-ϋπαλληλικό κίνημα. Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδίκησε-παρέμβηκε και πίεσε πάρα πολλές φορές για την αδικία που επιπλέον είχε συντελεστεί στην πληρωμή των αργιών-Νυκτερινών των Νοσοκομειακών, την επαναφορά τους δηλ. στην κατάσταση  πριν από το νέο μισθολόγιο, ένα αίτημα που με μια καθυστέρηση ενός και πλέον έτους έγινε αποδεκτό, όχι όμως όπως το διεκδικούσαμε, αναδρομικά από την αρχική περικοπή την 1/1/2016, αλλά δυστυχώς από την 1/1/17.
      Η Προαναφερόμενη λειψή εξέλιξη  που δεν αξίζει τον κόπο προπαγάνδας, ούτε από τους κυβερνητικούς Συνδικαλιστές, ούτε από τα κάθε λογής εμπαθή παπαγαλάκια με τις εμετικές και ανάξιες λόγου αναφορές τους, πολύ δε περισσότερο από εμάς την στιγμή που πολλά ζητήματα παραμένουν άλυτα, όπως είναι:
-         Η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, όπου οι προϋπολογισμοί μας συνεχώς μειώνονται.
-       Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ, όπου οι ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών παραμένουν και μάλιστα σε απαράδεκτα και επικίνδυνα  επίπεδα.
-    Οι ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ που το νέο σχετικό κυβερνητικό σχέδιο θα συρρικνώσει περαιτέρω τα υπάρχοντα τμήματα -υπηρεσίες και οργανικές θέσεις.
-    Οι καρατομήσεις Προϊσταμένων-οι μετακινήσεις και η διάλυση των υπηρεσιών.
και  άλλα πολλά  που δεν αφήνουν περιθώρια ακόμη και στον πιο καλοθελητή να σταματήσει να εναντιώνεται σ΄ αυτήν την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, που απέχει πολύ από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και εξαγγελίες ως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που δυστυχώς εξαπάτησαν τούς Εργαζόμενους και γενικότερα όλο τον Ελληνικό λαό.
     Γι΄ αυτό λοιπόν λέμε σε όλους αυτούς και ιδιαιτέρως στα κάθε λογής ασήμαντα παπαγαλάκια, από το να ομιλούν και να προκαλούν, καλύτερα είναι να σιωπούν……
                                  Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: