Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

"Ζωγραφίζουν" οι μάγειροι του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας"-Δείτε τι έκαναν για να "ανεβάσουν" την ψυχολογία των νοσηλευόμενων ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

     Ανέλαβαν πρωτοβουλία  βάζοντας τα δυνατά τους οι μάγειροι του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών, έτσι ώστε να ανεβάσουν την ψυχολογία των νοσηλευόμενων.
Και μπορεί αρκετές φορές στο παρελθόν τα σχόλια για το παρεχόμενο φαγητό σε ασθενείς στα Ελληνικά Νοσοκομεία, να έχουν αποτελέσει ακόμη και πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία ανεκδότων, όμως αυτά τα πιάτα που βλέπετε στις φωτογραφίες του tempo24.gr, έχουν παραχθεί στα Μαγειρεία του «Αγίου Ανδρέα» και όχι σε κάποιο ακριβό εστιατόριο.
       Με πρωτοβουλία του σεφ του Νοσοκομείου Ηλία Κατσίνα και φυσικά των υπολοίπων μαγείρων του νοσηλευτικού Ιδρύματος, εδώ και δύο ημέρες ξεκίνησε η προσπάθεια. Και μάλιστα με τα υλικά μαγειρικής του Νοσοκομείου, τα οποία οι εξειδικευμένοι στην μαγειρική εργαζόμενοι, κάνουν ότι μπορούν για να προσφέρουν ένα καλοφτιαγμένο πιάτο με φαγητό στους νοσηλευόμενους. Δεν χρειάζεται για αυτή την προσπάθεια, μεγαλύτερο κόστος. Απλά μεράκι, αγάπη και διάθεση προσφοράς στον ασθενή.
       Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό, ο Ιάκωβος Απέργης,είχε αναλάβει ανάλογη πρωτοβουλία.
       Ο αρχιμάγειρας του Τζανείου, έφτασε στο νοσοκομείο κουβαλώντας δύο μεγάλα ταψιά. Ηταν η πίτσα που είχε φτιάξει το προηγούμενο βράδυ στο σπίτι. Την πήγαινε στα παιδάκια της παιδοψυχιατρικής κλινικής. «Αυτά τα παιδιά μπορούν να φάνε περίπου τα πάντα. Γιατί να μη φάνε κάτι που τους αρέσει πραγματικά;», λέει. Εφτιαξε την πίτσα στο σπίτι γιατί η κουζίνα του νοσοκομείου δεν διαθέτει μπέικον. Η προμήθεια των πρώτων υλών, όπως σε κάθε δημόσια δομή, γίνεται κατόπιν διαγωνισμών και συμβάσεων με εταιρείες, δεν είναι ακριβώς ευέλικτη διαδικασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: