Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Σχετικά με την χθεσινή μας ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

          Συμμετείχαμε χθες τόσο στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ, όσο και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ στην ΑΘΗΝΑ, όπου μεταβήκαμε με Πούλμαν μαζί με Εργαζόμενους από το ΠΠΝΡΙΟΥ, απ΄ όπου και οι φωτογραφίες που σας κοινοποιούμε.

      Η πορεία μας που ξεκίνησε από το Νοσοκομείο ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, κατέληξε περίπου στις 12 στο Υπουργείο Υγείας, όπου πέρα από την σχετική ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που είχαμε έξω απ΄ αυτό και την ανάρτηση ενός τεράστιου πανό, αυτού που βλέπετε στίς σχετικές φωτο, αντιπροσωπεία των απεργών και της ΠΟΕΔΗΝ, μέσα στούς οποίους ήταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ με τον Αν. Υπουργό Υγείας τον Κον Πολάκη. Μια συνάντηση που είχε   έντονη παρουσία των ΜΑΤ, τόσο έξω από το Υπουργείο, όσο και στην είσοδο αλλά και μέσα στο Υπουργείο, Που είχε  ένταση κατά την είσοδο μας και απαγόρευση από τους αστυνομικούς σε μέλη της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ να εισέλθουν μέσα με πρόσχημα ότι υπερέβαιναν τα 10 άτομα.




        Ο κος Πολάκης με εντονα τα τραμπούκικα και αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά, αρνούμενος κάθε διάλογο, περιορίστηκε σε έναν μονόλογο  με τον οποίο επιχείρησε να «απαντήσει» στα αιτήματα που του τέθηκαν.
     Στην τοποθέτησή του «αναμάσησε» τις κυβερνητικές θέσεις σύμφωνα με τις οποίες όλα πάνε καλά στο χώρο της υγείας, περιοριζόμενος σε γενικές αναφορές χωρίς να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα απεργιακά αιτήματα.
      Δεν μπόρεσε να απαντήσει στο αίτημα για αύξηση των μισθών και στην αποκατάσταση των εισοδημάτων των υγειονομικών που υπέστησαν απώλειες από τις μνημονιακές πολιτικές.

       Ισχυρίστηκε ότι υπάρχει σημαντική αύξηση των δημόσιων δαπανών για την υγεία τα τελευταία χρόνια και ανέφερε ότι η αύξηση των δαπανών για την υγεία στο 6-6,5% του προ μνημονίων ΑΕΠ θα γίνει σε βάθος τετραετίας.
     Παρέπεμψε στις καλένδες την επέκταση του θεσμού των Βαρέων ανθυγιεινών ισχυριζόμενος ότι αυτό συνδέεται με την μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση του ασφαλιστικού συστήματος.
     Μίλησε για 17.000 προσλήψεις στην υγεία που σύμφωνα με τον υπουργό σταθεροποίησαν το σύστημα.
      Κάνοντας το «άσπρο – μαύρο» ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει ένταξη νοσοκομείων στο υπερταμείο χωρίς να μπορεί να αιτιολογήσει τις αποκαλύψεις που έγιναν μέχρι σήμερα.

     Δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση για το μέλλον των συμβασιούχων επικουρικών, περιοριζόμενος απλώς να πει ότι υπάρχει η δυνατότητα παραμονής τους με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο μέχρι τον Μάιο του 2019. Δήλωσε ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με το ΑΣΕΠ προκειμένου να νομοθετήσει την μοριοδότηση που θα υπάρξει στο διαγωνισμό για τις θέσεις που υπηρετούν επικουρικοί. Δεν έδωσε καμία απάντηση για το χρόνο που θα βγει η σχετική προκήρυξη στον «αέρα» ούτε βεβαίως για το «ύψος» της μοριοδότησης.
     Για το προσωπικό που υπηρετεί μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ανέφερε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπ. Εργασίας προκειμένου να υπάρξουν λύσεις προς  όφελος των εργαζομένων. Αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα ποιες θα είναι αυτές οι λύσεις και αν αυτές συνδέονται με την παράταση των συμβάσεων.
      Για το προσωπικό των υποστηρικτικών υπηρεσιών που υπηρετεί με συμβάσεις δήλωσε ότι το υπ. υγείας σκέφτεται να προχωρήσει σε ρύθμιση που θα επιτρέπει την παράταση των συμβάσεων μέχρι τους 24 μήνες. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε πρόσληψη επικουρικών για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες χωρίς να διευκρινίσει τι θα γίνει με το μέλλον των εργαζόμενων που υπηρετούν σήμερα στα Νοσοκομεία.
     Τέλος, προκειμένου να δικαιολογήσει τα προβλήματα που εμφανίζονται στην κτιριακή υποδομή και τον τεχνολογικό εξοπλισμό των Νοσοκομείων, ανέπτυξε την γνωστή κυβερνητική «καραμέλα» σύμφωνα με την οποία τώρα γίνονται έργα και αγοράζεται εξοπλισμός σε αντίθεση με το παρελθόν που τα χρήματα πήγαιναν στις τσέπες κολλητών προκειμένου να εξυπηρετηθούν μικρά και μεγάλα συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: