Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Πράσινη εποχή για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

    Στην "πράσινη" ενεργειακή εποχή περνάει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά και τα νοσοκομεία του Αιγίου και του Πύργου, με τις σχετικές μελέτες για τα έργα αυτά να είναι έτοιμες και να έχουν ήδη υποβληθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους.
    Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας που αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα, τόσο τους χειμερινούς μήνες με το κρύο, όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες με την υπερβολική ζέστη που έκανε, το έργο κρίθηκε απαραίτητο για να προχωρήσει, αφού εκτός από το ότι θα βελτιώσει το επίπεδο παροχών προς τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, θα βοηθήσει το νοσηλευτικό ίδρυμα να γλιτώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ που ξοδεύει για την θέρμανση και τις κλιματικές του εγκαταστάσεις.
      Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας αναμένεται να αγγίξει τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτό του Αιγίου θα φτάσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με την μελέτη όμως που έχει γίνει, ειδικότερα για το ΠΓΝΠ, η εξοικονόμηση χρημάτων, μπορεί να φτάσει και τo 50% από τα χρήματα που ξοδεύονται έως τώρα για τη ψύξη και τη θέρμανση.
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: