Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε επιτέλους η Συνάντηση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό οικονομικών κ.Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται           Πραγματοποιήθηκε χθες 18.10.18  η συνάντηση της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ με  τον Κον Τσακαλώτο, όπου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
1. Β.Α.Ε. και επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας:
    Εδωσε επιτέλους το σχετικό πόρισμα της επιτροπής, της 17μελούς επιτροπής όπου δεν συμμετείχε ούτε ένας εκπρόσωπος των Εργαζομένων, πόρισμα που μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί (Γνωμοδότηση διυπουργικής επιτροπής για τη μεταρρύθμιση επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας) και δήλωσε ότι το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού για το επίδομα δεν θα μειωθεί. Θα περικοπεί όμως από κάποιες κατηγορίες και θα δοθεί σε άλλες, χωρίς να τις προσδιορίσει.
2. 13ος και 14ος μισθός-Αύξηση στους μισθούς: Απέκλεισε εντελώς κάθε αύξηση στους μισθούς μας, καθώς και την επαναφορά των επιδομάτων, λόγω μη ύπαρξης χρημάτων. Δεν θα ξεπαγώσει η διετία 16-17.
3. Συνταξιοδοτικό: Οι περικοπές που γίνονται από 13-5-16, θα συνεχίσουν να γίνονται εσαεί. Αυτό που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Τρόικα είναι η μη περικοπή  της προσωπικής διαφοράς των παλιών ασφαλισμένων.
4.  ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ: Η μείωση του αφορολόγητου από τα 8500 στα 5500 ευρώ είναι μέτρο ψηφισμένο μεν και θα  ισχύσει από 1-1-20, αλλά θα γίνει διαπραγμάτευση ως τότε με την Τρόικα για να μην μειωθεί.
5. Προσλήψεις: Θεωρεί σημαντική επιτυχία το 1:1 και επανέλαβε ότι το 2019  θα γίνουν 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή και 3.000 για το πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι". Για τις υπόλοιπες 10.000 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν στην παιδεία, για το 20 και 21, δήλωσε πως δεν μπορεί να τις νομοθετήσει.
6. Επιτόκια στεγαστικών δανείων: Θα συζητήσει  στο Κυβερνητικό Συμβούλιο το θέμα των στεγαστικών δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: