Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Στο Νοσοκομείο Λήμνου σταμάτησαν τα χειρουργεία και δεν υπάρχει κανένας αναισθησιολόγος. Υπηρετεί μόνο ένας χειρουργός (επικουρικός). Δυστυχώς η Κυβέρνηση διαλύει ημέρα με την ημέρα τον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

      Νοσοκομείο Λήμνου. Σταμάτησαν τα χειρουργεία. Δεν υπάρχει κανένας αναισθησιολόγος. Υπηρετεί μόνο ένας χειρουργός (επικουρικός)
      Δυστυχώς η κυβέρνηση διαλύει ημέρα με την ημέρα τον τομέα της Δημόσιας Υγείας. Ο Πολάκης ασχολείται επί παντός επιστητού για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την χάλια κατάσταση που έχουν περιέλθει τα Δημόσια Νοσοκομεία, λόγω των καταστρεπτικών πολιτικών των υπερπλεονασμάτων που ασκεί η κυβέρνηση.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ
      Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο που εξυπηρετεί 15.000 μόνιμους κατοίκους. Το καλοκαίρι τριπλασιάζεται ο πληθυσμός στο νησί λόγω τουρισμού. Δυστυχώς λόγω έλλειψη γιατρών μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας.
Έπαψαν να γίνονται χειρουργεία.
      Δεν υπάρχει κανείς αναισθησιολόγος και υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός. Έρχεται ένας αναισθησιολόγος για λίγες ημέρες με μετακίνηση από άλλα Νοσοκομεία και φεύγει. Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας μένουν χωρίς αναισθησιολόγο.
      Από την Πέμπτη 11/10 έως Κυριακή 14/10 στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε κανένας αναισθησιολόγος. Κινδύνεψαν έκτακτα περιστατικά.
      Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία, τα έξοδα και ο κίνδυνος για τους ασθενείς που είναι υποχρεωμένοι και για απλά χειρουργεία να πηγαίνουν σε Νοσοκομεία της Αττικής ή άλλων νησιών.
      Τι Νοσοκομείο είναι αυτό που έχουν σταματήσει ακόμη και οι φυσιολογικοί τοκετοί (υπηρετεί ένας γυναικολόγος).
      Οι Μικροβιολόγοι είναι τρεις. Σε λίγες ημέρες θα μείνει μόνο ένας (φεύγουν οι δύο). Δεν θα είναι σε θέση να κάνει το Νοσοκομείο πολλές ημέρες το μήνα ούτε γενική αίματος. Που είναι οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών;
      Τώρα το χειμώνα που αποκλείεται το νησί λόγω της κακοκαιρίας η επικινδυνότητα για τους κατοίκους αυξάνεται κατά πολύ.
                                                      Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: