Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση-Παρέμβαση για τα Περιστατικά ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ.

            Ο Διοικητής του Νοσοκομείου που δεν εφαρμόζει ως οφείλει τις οδηγίες ούτε του ΚΕΛΠΝΟ, ούτε της επιτροπής ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, που για το Γ.Ν αναφέρουν:
ü    Ότι δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε λοιμώδη περιστατικά, σαν κι΄ αυτά της φυματίωσης.
ü Ότι αυτά τα περιστατικά θα πρέπει να Νοσηλεύονται σε θαλάμους αποσυμπίεσης, θάλαμοι οι οποίοι δεν μπορούν να είναι μέσα στην κλινική αλλά σε άλλο κτίριο, όπως είναι και στο Σωτηρία.
καθ΄ υπόδειξη απ΄ ότι φαίνεται του Αν. Υπουργού Υγείας, αν λάβουμε υπ΄ όψιν μας τα λεγόμενα του στο f/B, συνειδητά και μάλιστα με ψέματα παραπληροφορεί την κοινή γνώμη, λέγοντας ότι:      
ü      Τα περιστατικά δεν ξεπερνούν τα 3-5 ετησίως, αποκρύπτοντας την αλήθεια την γνωστή σε όλους μας, που και τα επίσημα στοιχεία φανερώνουν, ότι αυτά τα περιστατικά φθάνουν τα 30-40 περίπου ετησίως.
ü     Αυτά τα περιστατικά διακομίζονται στην Αθήνα, όταν επισήμως στον ενάμιση χρόνο έχουν σταλεί μόνον 3, αλλά και στο ΠΠΝΡΙΟΥ, την στιγμή που εκεί δεν έχει σταλεί ούτε ένα περιστατικό και πώς να σταλεί αφού ο ένας θάλαμος αποσυμπίεσης που διαθέτει είναι κλειστός και δεν λειτουργεί.
ü     Υπάρχουν ειδικοί θάλαμοι απομόνωσης όταν όλοι γνωρίζουμε ότι αυτοί οι θάλαμοι, δεν ενδείκνυνται βάσει των σχετικών οδηγιών και οι οποίοι αξίζει να επισημάνουμε ότι είναι στο κέντρο της κλινικής και μάλιστα κοινοί θάλαμοι χωρίς καμία ιδιαιτερότητα και μάλιστα κοντά στην ΣΤΑΣΗ ΑΔΕΛΦΩΝ, χώρους πολυσύχναστους για Ασθενείς, Εργαζόμενους και πολίτες.
       Τεράστιες οι ευθύνες του Διοικητή και κατ΄ επέκταση της Υ.Πε και του αρμόδιου για τα Νοσοκομεία Αν. Υπουργού, κλπ άλλων παραγόντων, οι οποίοι κατά παρέκκλιση όλων των σχετικών διατάξεων, που καθημερινά τις καταστρατηγούν, μεταστέγασαν ένα Νοσοκομείο, σε μια κλινική, σε έναν όροφο, που κατασκευαστικά προοριζόταν για την Πλαστική Χειρουργική και όχι για την πνευμονολογική.
       Όλα αυτά τα ατοπήματα, αυτές οι επιπολαιότητες, που αν μη τι άλλο συνιστούν ΣΙΩΠΗ σε όλους αυτούς, σαφώς επιβάλλουν την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: