Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού

          Με αφορμή την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί, σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
1.  Δικηγορικά γραφεία, το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή αποφάσεις ειρηνοδικείων ή μονομελών πρωτοδικείων που δικαίωσαν συναδέλφους ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου χρόνου) πρωτόδικα για τον 13ο και 14ο μισθό προτρέπουν συναδέλφους να προχωρήσουν, με το αζημίωτο φυσικά, σε δικαστικές προσφυγές.
2.  Η ΑΔΕΔΥ απευθύνθηκε στο νομικό γραφείο του κ. Λαζαράτου (καθηγητής της Νομικής ) που απέστειλε σχετικό γνωμοδοτικό σημείωμα (ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ), όπου θέτει το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις. Δηλαδή να μην βιαστεί κανείς να τρέξει σε δικηγόρους και πληρώνει χρήματα, αλλά να περιμένουμε και αποφάσεις δευτέρου βαθμού.
3. Για να διακοπεί η παραγραφή αρκεί κάποιος να καταθέσει μια απλή αίτηση στο γραφείο μισθοδοσίας και να ζητεί τα επιδόματα  ( ΣΧΕΔΙΟ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ). Αυτό το σχέδιο αίτησης, που μπορεί να κατατεθεί μέχρι την 31/12/18, μπορείτε να το βρείτε στα τμήματά σας όπου το έχουμε μοιράσει, καθώς επίσης και στο Σωματείο, αλλά και στο Πρωτόκολλο του Νοσοκομείου όπου έχουμε αφήσει σχετικές φωτοτυπίες.
4. Η ΑΔΕΔΥ έχει κάνει προσφυγές κατά των περικοπών των μνημονίων, οι οποίες απερρίφθησαν από το ΣτΕ.
5. Υπάρχουν προηγούμενα όπως πχ 80 καθηγητές στην Αιτωλ/νία που δικαιώθηκαν στο Εφετείο για τα 176 ευρώ, πήραν τα χρήματα και μετά την οριστική απόφαση του ΣτΕ, τρία χρόνια μετά, τους ζητούν όλα τα χρήματα πίσω μαζί με τις παρακρατήσεις που  τους έγιναν. Περίπου 12.000 ευρώ στον καθένα.
6. Όποιος περιμένει να ανατρέψει τις περικοπές των μνημονίων, με δικαστικές αποφάσεις, πλανάται πλάνην οικτράν. Η ιστορία αυτό δείχνει. Το ΣτΕ απέρριψε όλες τις προσφυγές (περικοπές, συντάξεις, όρια ηλικίας κλπ).
Συμπερασματικά: Πολύς θόρυβος ίσως για το τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: